Еlectronic Аrts официално съобщиха, че феновете на Battlefield: Bad Company 2 в най- скоро време ще могат да се възползват от кооперативен моуд под названието Onslaught, който ще може да се играе от четирима играча едновременно.

Добре познатите карти Valparaiso, Atacama Desert, Isla Inocentes и Nelson Bay ще бъдат изменени, така че да отговорят на концепцията на новия режим.

Това само по себе си означава, че ще има промени в дизайна, времето, както и ще бъдат добавени нови транспортни средства.

В прес информацията се споменава, че допълнението ще излезе само за конзолните версии на играта. А в блога на играта се появи и коментар, от представител на фирмата, относно компютърната версия на Onslaught:

„ Проблемът се състои в това, че при РС версията всички сървъри се явяват разделени на различни доставчици. Промяната на количеството играчи в сървърите в режим Conquest с 32 човека до 4 играча в Onslaught ще доведе до ликвидиране на 28 достъпни места. Ако Onslaught заеме основна част от сървърите, това вероятно ще се отрази пагубно на останалата част от мултиплеъра".

Разработчиците не изключват възможност да пуснат кооперативен моуд и за компютри и в момента търсят оптимално решение, което да не навреди на играчите, използващи другите режими.

Дали това решение на EA не е продиктувано от факта, че Treyarch обявиха първи, че ще правят „удвоен" кооперативен режим за предстоящата им Call Of Duty: Black Ops?