От сайта racketboy.com решха да публикуват списък на видеоигрите, които навремето са забвалявали половината свят, а сега се намират практически в пълно забвение.

От медията са убедени, че проектите, които те са поставили в десетката трябва да се появят като продължения и на конзолите от следващо поколение. Впрочем някои заглавия са дискусионни и не е ясно, дали публиката би ги приела с голям интерес отново.

Ето списък на игрите, които трябва да се възродят:


Darkstalkers e 2D файтър, разработен от японската компания Capcom. Играта излиза в края на 90-те години за CPS 2

Shining Force се появява през 1992 г. и представлява източник, от който са се вдъхновявали разработчиците на бъдещите RPG игри. Играта излиза под шапката на Sega като преди няколко години претърпява известна преработка и се появява отново на пазара за Game Boy.

 

 

Battletoads е сред основните съперници на популярната поредица игри Teenage Mutant Ninja Turtles. Първата игра излиза през 1991 г. за Nintendo Entertainment System, а година по-късно и за конзолите на Sega. Заглавието добива популярност, тъй като е една от малкото висококачествени игри за конзолата на Nintendo във времена, в които на пазара властват Sega.

 

Strider се превръща в една от ранните хитови игри на Capcom преди светът да бъде тотално завладян от легендарната Street Fighter 2. В заглавието има доста интересни видеота както и новаторски геймплей.

 

 

 

Killer Instinct е файтър разработен от Rare и публикуван отMidway и Nintendо. Аркадната игра излиза през 1994 г. Заглавието става дотолкова популярно, че малко по-късно излиза втора част на играта.

 

 

 

Vectorman на Sega се превръща в любима игра на притежателите на Playstation, Playstation 2 и конзолите на Sega. Заглавието става част и от колекцията на Nintendo Sonic Gems. Vectorman eпредназначена за сингъл плеър като пренася геймърите в 2049 г., когато човечеството тръгва да се преселва и колонизира на други планети. В същото време те оставят  роботи на Земята, които да разчистят баркотията.

Starcraft предизвика истинска революция в света игрите-стратегии. Разработена от Blizzard през 1998г. заглавието притежава почти същата уникалност и популярност днес - 10 години по-късно. До 2007г. играта е продадена в над 9 милиона копия. За да научите повече за Starcraft и предстоящото й продължение ТУК.

 

 

System Shock е екшън RPG игра появила се на пазара през 1994 г. Революционният геймплей и атмосферата ни пренасят в далечната 2072 г. Приемайки ролята на безимен хакер, геймърът трябва да се изправи срещу зъл изкуствен интелект. За разлика от много свои съвременници  System Shock притежава 3D елементи, които позволяват на играчите да се оглеждат, катерят, скачат и облягат на стени по-добре. Продължението на играта носи заглавието System Shock 2 и се появява през 1999 г.

Road Rash е сред ранните състезателни игри с мотори на Electronic Arts и е специално разработена за Sega Mega Drive/Genesis, но през години се появява и за множество други конзоли. В периода от 1991 до 1999 г. излизат около 6 версии на Road Rash. Заглавието идва от речника на мотористите, когато кожата на водача се докосне до земята при остър завой.

 

PowerStone е сред първите изцяло подчинени на 3D технологията файтъри на Capcom. Играта набира голяма популярност и през 2006 г. цялата серия игри носещи заглавието  PowerStone биват интерпретирани и за PSP. Във версията за PSP към вече познатите герои се добавят още 4 към вече познатите 10 героя от оригиналната версияна играта.