С настъпването на пролетта искаме да променим не само външния си облик, но и това, което ни заобикаля. Защо да не започнем с дома си? Предлагаме ви няколко интересни идеи за обновяване на интериора.

Да започнем от спалнята. Всичко, върху което попада погледът ни, трябва да ни доставя удоволствие. За да постигнете това можете да боядисате стените в нов цвят (или да смените тапетите, които вече сигурно са ви омръзнали). Проявете фантазия - три от стените могат да бъдат в един цвят, а четвъртата в друг (това ще я открои визуално). Или смесвайте боите, докато получите любимия си оттенък.

Друго, което може да направите е да смените щорите и покривките. Това са само тъкани, но те диктуват атмосферата на цялата стая. Купете си яркозелени щори и вашата стая ще грейне и ще се превърне в истински рай.

Кухнята е помещението, в което семейството прекарва значителна част от времето си. За да направите това помещения по-привлекателно вие трябва да добавите цветя. Ако имате светла кухня, растенията могат да бъдат зелени, без цветове. Но ако кухненските мебели са тъмни, задължително трябва да поставите ярки цветя, които ще придадат напълно нов пролетен вид на помещението.

Третият пункт от пролетното обновяване на дома е хола. Той трябва така да се промени, за да може семейството да изпитва потребност всяка вечер да се събира в него. За тази цел оставете върху пода пухкав дебел килим и няколко живописно разхвърлени възглавнички (разбира се, отново във весели и ярки цветове). Може да украсите стените със семейни снимки, картини и дори празни рамки без гръб. Променете тапицерията на меката мебел или си купете нови покривки. Опитайте са да съчетаете усещането за уют с останалите промени в дизайна.

 

 тя.bg