Напоследък ние, моногамистите, не сме на мода. Полигамните са много кресливи, минават за съвременни, отракани победители на сексуалния фронт. На всичкото отгоре са създали хиляди теории, с които да оправдаят непукизма, с който нараняват друго човешко същество.

За мен лично изневярата е на първо място ненужна. И какво ще намериш в любовницата или любовника, дето го няма у постоянния ти партньор? Три полови органа? Или един, изработен от чисти диаманти? Все същата анатомия, плюс минус някой сантиметър. Ако пък забежката е толкова приятна, че да не можеш да й устоиш, ами превърни си я в постоянен партньор, никой не те е закрепостил към сегашния. Ако пък разнообразието е твоят смисъл на живота и само така се възбуждаш - което ме кара да те пратя на сексолог или психотерапевт, защото ми се струва, че не е съвсем нормално - то тогава вземи пример от Джордж Клуни или Чарли Шийн. Мърсувай си на воля, но си поеми последствията и не карай някоя кротка Пенелопа да те чака у вас винаги с топла манджа на печката и топъл задник под завивките. Може и да е Пенелоп. Тези хора също имат достойнство и могат да се чувстват предадени и наранени, когато се държиш с тях като с взаимозаменяеми готвачи и чистачи със сексуални функции като екстра. Направи някакъв избор, дявол да го вземе. Не се опитвай да яхнеш целия обхват от възможности, защото това е лакомия, а тя е смъртен грях.

На второ място изневярата е биологическо оръжие. Цялата тази обмяна на слюнки и секрети е силно нехигиенична. От личен опит съм установила, че мръсниците и курварите са много по-безопасни като приносители на венерически болести, защото винаги имат едно наум и не ходят никъде без дъждобран. Много по-вероятно е да се заразиш с нещо от постоянния си партньор, който си позволяваш да обичаш плътски при фул контакт. А той може само преди няколко часа да си е извадил копието от нечие дупе, за което никак не му е пукало и което не е счел за нужно да пази. А после да се опитва да ти го подаде в друго отверстие и да злоупотреби с твоето доверие. За хигиената на душата ще оставя всеки сам да си прецени. На мен ми е ужасно омерзително да уверявам двама души едновременно в чувствата си.

На трето място изневярата изисква сериозни логистични умения, които не са по силите на всеки. Ако в теб не се е преродил духа на Грозната Бети, откажи се, няма да се справиш. Трябва така да си подбираш любовниците, че да нямат общи познати с постоянния ти партньор, които да го известят какви ги вършиш извън дома. Много да внимаваш каква информация пазиш в мобилния си телефон, да триеш всеки смс и отпечатък от разговор с допълнителната си тръпка. Иначе може да ти се наложи да обясняваш на подозрителната си половинка защо обещаваш да изстреляш в космоса „фризьора си гей" (ако си жена) и що за нова бизнес стратегия са тези прашки с цирконии, с които ще те зарадва преди съвещанието „секретарката ти" (ако си мъж). Ако се стигне до там - а често се стига - трябва да мамиш толкова добре, че да си в състояние да преметнеш детектора на лъжата. Това е по-силите на една шепа специално обучени хора, които обикновено работят за тайните служби. След това трябва да намериш терен, който да е достатъчно дискретен. Защото и в най-забутания хотел и край най-отдалечената от цивилизацията люлинска квартира може да се появи тъщата ти или приятел на мъжа ти, тръгнали по същите дела като теб. Ако имаш повечко допълнителни доставчици на секс, трябва така да си наредиш графика, че ангажиментите им никога да не се засичат. И никой от тях да не се усъмни в изчезванията ти от полезрението им. А на всичкото отгоре трябва да намираш време и да работиш. Откъде толкова енергия? Какво печелиш след такива огромни усилия? Реализирай другаде организаторския талант, направи бизнес с него, не го разхищавай, за да прелиташ от полов орган на полов орган, които поразително, както вече отбелязах, си приличат. Насочи енергията си към нещо полезно за човечеството, вместо да правиш на глупаци няколко души едновременно. А накрая й себе си, защото такива сложни завери почти винаги се сгромолясват. А след краха им следват зверски сътресения в социалния и финансовия ти статус.

Теориите, които ми пробутват, за да оправдаят изневерите като напълно естествени и приемливи, не ми изглеждат убедителни. Най-популярна сред тях е биологическата. Мъжкият имал нужда да опраши максимален брой женски, за да осигури продължение на вида. Да, но ако бяхме пчелички или някакви други животни. Ако ще си говорим така, и женската има нужда да поеме максимален брой сперматозоиди, за да осигури възможно най-качествено поколение, а не да се мъчи доживотно с изветряла и безжизнена семенна течност заради някаква си старомодна почтеност. В тези биологични теории има един огромен недостатък. Те обясняват процесите само до зачеването. След него - мълчание. А отрочетата имат нужда освен да бъдат създадени, и да се отгледат с минимални травми върху психичното си здраве. Ако ще вършим работата докрай, изневярата хич не е биологически оправдана, защото ще ни повреди плода на опрашването и ще ни смачка партньора, с който трябва да се грижим за този плод.

Втората, малко по-искрена пледоария в полза на изневярата, може да се обобщи така: „Цял живот крем брюле, пък накрая ти се приисква да хапнеш компот за разнообразие." Ами вземи си партньор, който не е цял живот крем брюле, а днес до обед е компот, вечер става ванилов сладолед, а на другия ден рязко се преобразява в шоколад с мента и пипер (много екзотична комбинация). Така без да се превръщаш в спиноразвъдник, ще ти е разнообразно, весело и интересно. Хора, които имат самочувствие, че могат да осигурят такъв многолик любовен живот, обикновено са моногамни и изискват същото и от партньора си.

По мои наблюдения се изневерява само от комплекси. Когато не си сигурен, че в очите на половинката си единствен и неповторим и можеш да бъдеш зарязан заради друг, бързаш да изравниш резултата, като събереш тълпа от фенове или фенки отвън. Или пък им организираш състезание, за да се почувстваш трофей, за който копнеят мнозина. В процеса на домогване до наградата, за която си се самообявил, получаваш всякакви видове глезения, удоволствия, комплименти и жертви от страна на претендентите. Дори да не го осъзнаваш, това са причините за кръшкането ти. И цялата тази сложна логистика, всичкото това теоритизиране и излагането на риск от венерически болести, за да обслужиш неувереността си? Дали си заслужава?

http://bgdolcevita.wordpress.com/