ESL България и CANYON събраха повече от сто любителя на виртуалният футбол в своята версия на Световното първенство по футбол и доказаха, две неща - изключително трудно се става Световен Шампион и всяка държава има шанс да го стори, ако октоподът го предскаже! Повече от 100 играча се включиха в надпреварата за голямата награда на CANYON - Часовник CNS-SW7!

От 4 квалификационни кръга бяха избрани най-добрите 8 играча, които в последствие бяха разпределени в 8 групи по модел на официалното Световно първенство. Най-добрите двама от всяка група продължиха във фаза на директна елиминация. Т

ази фаза естествено беше гвоздеят на състезанието, а победител в крайна сметка стана Красимир Иванов от Варна, който представляваше Парагвай в Онлайн версията на Световното първенство! Подгласник на шампиона бе млад талант с никнейм krisoz, който представляваше Англия, а на трето място остана играча с интересен псевдоним sam073n, представител на Уругвай! Всеки от тях ще получи по един спортен часовник осигурен любезно от CANYON!

Следващото предизвикателство на FIFA талантите е през месец Август когато са финалите на европейското първенство ( ESL ENC), където България вече е на полуфинал!