След странното си появяване в процес за военни престъпления, супермоделът Наоми Кембъл и мистериозните й диаманти бяха иронизирани от британска онлайн игра.

По-рано този месец, в процес срещу либерийския диктатор Чарлз Тейлър, Наоми призна, че е приела „мръсно-изглеждащи камъчета" в хотелската си стая през нощта от няколко мистериозни мъже, които не познавала. Тя все пак предполага, че камъчетата били подарък от Тейлър.

Само няколко седмици по-късно лондонският издател на онлайн игри Blouzar, известен със заглавия като „Малкият хулиган" и „Мис Бимбо", създаде игра, наречена „24-каратовата Кембъл". Целта в нея е да хвърлите "кървави" диаманти в аватара на супермодела, разкрива TechNews.bg

Кембъл се появява като свидетел в делото и защитава своята невинност. Не че това има значение за Blouzer: „Опитайте да дадете диаманти на Наоми! Тя непрекъснато приема подаръци, дори и през нощта. Помнете, че мрази „мръсно-изглеждащи камъчета" и е свикнала с големи искрящи диаманти в кутия", се казва в инструкциите.