От EA и BioWare вече нееднократно подчертаха, че ще подкрепят ролевата игра Dragon Age: Origins с амбициозни DLC-та и дори цял експанжън, което трябва да продължи доста време. Сега обаче се появиха спекулации, че вече е възможно цяло истинско продължение да се появи на пазара през февруари 2011 г.

Сайтът 1UP показа ревю копия на DA: O Awakening, които е получил в своя офис. В пакета освен дисковете се намира и малка брошура с характерния дракон и изписаната дата 1 Февруари 2011 г.

Съгласно стандартната политика на обявяване на нови заглавия, този анонс изглежда доста ранен, а начинът, по който става достояние - неконвенционален. Въпреки това в 1UP са уверени, че именно това е скритото послание, което ЕА отправят. Според сайтът 1 февруари 2011 г. се пада във вторник, който е ден, традиционно избиран за дебют на нови игри.

Дали това е така, ще разберем тепърва, но действително от ЕА вече намекнаха, че продължението на Dragon Age може да се очаква между Януари и Март 2011 г., така че спекулацията има известна основа, пише pcmania.bg