Тайната вече е разкрита. Някой вече е разбрал как трябва да изглеждат най-модерните и най-стилните апартаменти. Това са думите, с които си тръгват посетителите на хотела Dolder Grand Hotel в Цюрих.

Дизайнерските идеи на Жак Гро са една от онези съставки, които превръщат Dolder Grand Hotel в ненадминато произведение на изкуството, и е без значение, че проектът е на повече от 100 години.

Гледката над езерото Цюрих и Алпите са допълнени от прочутият спа център на хотела. Наскоро архитектите от лондонската компания Foster & Partners, дизайнерите от United Designers и Силвия Сепиели подновяват хотела от подземията до таванските помещения. Изчистените контури на мебелите и скъпите материали се забелязват от пръв поглед. Меките мебели са тапицирани в кожа, масите са от тъмно дърво, резбовано на ръка, баните са в мрамор и позлата.

През лятото в стаите цари приятен хлад, а през зимата можете да гледате валящия сняг през панорамните прозорци и да се радвате на огъня в екзотично оформените огнища. Усещането за вдъхновение и сдържаност в едно и също време дава възможност да се насладите на всеки детайл - от бродираните възглавнички, през мозайките до сферичните метални абажури. Разбира се, всяка стая има свой собствен дизайн.

Особено впечатляващ е апартаментът Maestro Suite, който е 400 м2, който има не само просторна тераса, а и сауна. Апартаментът Carezza Suite е вдъхновен от сюрреалистичните произведения на Швейцарският скулптор Алберто Джакомети. Цветовете са меки, мебелите са удобни, а оборудването е последна дума на техниката.

Подразбира се, че апартаментът Masina Suite е вдъхновен от Джулиета Мазина, героинята от филма на Федерико Фелини. Среднощно-синята кушетка, задименият блясък на дървената облицовка и небрежните извивки на мебелите успяват не само да впечатлят, а и да създадат уют.

 

millionaire.bg