Ще можете ли да ни дадете детайли относно следващата игра по Hitman?

Да, в момента се работи по нея, но все още нямаме точна пускова дата. Ние дори не сме обявили официално играта, за това, каквото и да чуете за нея, бъдете сигурни, че това са само спекулации.

IO Interactive ли ще работят по петата част на поредицата?

Да, разработчици ще бъдат IO Interactive. Те в момента правят Hitman 5, Kane and Lynch 2 и Mini Ninjas.

Kane and Lynch 2 ще се появи ли до края на тази година?

За момента плановете са играта да бъде пусната през септември тази година, но доста често се появяват проблеми, които са непредвидими и не се знае колко още врме могат да отнемат те.

А какво стана с филма по Kane and Lynch?

Ако всички мине добре ще има филм по играта. Все още нещата са в ранен етап, но се приближават до финалната права.

Известен ли е актьорския състав за филма? Имаше слухове, че Брус Уилис ще участва.

За сега няма нищо уточнено, но Брус Уилис най-вероятно наистина ще вземе участие. За съжаление не мога да говоря много по темата в момента. Щастливи сме от съвместната ни работа с Холивуд. Първоначално киноиндустрията създаваше собствени герои, след това започна да краде от комиксите и книгите, а сега са насочили поглед към компютърните игри. Вече имахме два филма за Tomb Raider, имахме филм за Hitman, сега ще имаме за Kane and Lynch, а най-вероятно ще има и трети филм за Лара Крофт. Също така обмисляме възможността да направим анимационен сериал на основата на Mini Ninjas.

Tomb Raider е най-големият ви франчайз, но продажбите на последната част от поредицата бяха по-скоро слаби. Мислите ли, че Лара губи от инерцията, която бе набрала през годините?

Underworld (последната част на поредицата Tomb Raider) се представи добре за нашите очаквания, но пазарът на игри в момента е доста сложен. В света няма толкова Playstation 3 и Xbox 360, колкото Playstation 1 и 2, с което може да се обясни до някаква степен спада на продажбите. Освен това хардуерът и разработката на една игра стават все по-скъпи, което внася някакво ограничение. Но като цяло не мисля, че Лара Крофт е загубила от популярността си. Не всяка игра с нея е била перфектна, Dark Angel е тъмно петно в историята й, но вижте кино индустрията. Има филми за Джеймс Бонд на повече от 40 години и не всички са добри, но героят е останал популярен. Следващият Tomb Raider ще изненада много хора и се надявам да възвърне блясъка на Лара Крофт.

Eidos Монреал в момента работят по Deus Ex 3 и обявиха, че подготвят още един неизвестен проект.

Да, това е така.

Може ли това да е Thief IV?

Можете да мислите каквото искате, но няма да издам никаква информация за момента.

Добре, мислите ли да издавате игри във вселената Thief?

Ние направихме проучване сред нашите фенове относно нашите игри и се оказа, че Thief е една от най-харесваните и обичани игри. Можете сами да си направите заключенията, но аз няма да потвърдя нищо.

Изцяло нов екип ли разработва Deus Ex 3 или има и хора, които са работили по предишните две игри?

Да, изцяло нов екип разработва играта. Всичките хора там са от Монреал, които са дошли от други гейм студиа. Събрахме най-добрите хора в града да работят по Deus Ex 3. Това е едно от най-напредничавите студиа, които съм виждал. А и разработката на играта е трудна, заради историята и традицията, която има поредицата, но аз съм убеден, че ще стане една много добра игра.

Да разбираме ли, че Deus Ex 3 ще излезе тази година?

Не, няма да е тази година.