За тези, които посещават редовно сайтът на Blizzard, вероятно не е изненада, че за втори ден виждаме втори splash screen като интро на сайта. Разбира се обикновено в такава промяна няма кой знае какво интересно. Само че тук става въпрос за Blizzard и разбира се нарастващата истерия около Diablo 3.

Всъщност самото изображение представлява нещо като ледена плетеница, в центъра, на която безцелно мъждукат някакви линии. Първоначално не се обърна особено внимание, тъй като хората сметнаха, че е тийзър свързан с Wrath of the Lich King.

Hardcore феновете обаче забелязаха, че въпросните мъждукащи линии приличат поразяващо много на някои от руните в Diablo 2. Любителите на конспирациите веднага заподозряха, че тийзърите всъщност са за евентуално обявяване на Diablo 3. Така истерията отново е в разгара си. Феновете вече смятат, че въпросните splash-ове ще се сменят всеки ден, до началото или финала на Blizzard Worldwide Invitational.

Компанията твърдо мълчи както за Diablo слуха, така и за обявената предполагаема дата за премиерата на StarCraft 2. Припомняме ви, споменатият Invitational започва този уикенд.

HiComm