Подразделението на Electronic Arts - EA Partners и водещият независим разработчик Hothead Games обявиха, че са постигнали изключително споразумение, резултатът от което ще бъде играта DeathSpank, която ще се появи в Xbox LIVE® Arcade и PlayStation®Network през 2010 г., съобщиха от Пулсар.

Сътворена по вижданията на създателя на The Secret of Monkey Island Рон Гилбърт - легендарно име в индустрията, DeathSpank смесва изпълнена с типичните за Гилбърт хумор и духовитост история с класически, увлекателен екшън ролеви геймплей.

"Гордеем се с нашата независимост, но много се вълнуваме да работим с EA Partners по толкова голямо заглавие като DeathSpank. Тъй като EA Partners ще се занимава с дистрибуцията и маркетинга, ние в Hothead можем да продължим да правим онова, което правим най-добре - да създаваме страхотни игри.", заяви Изпълнителният директор на Hothead Games Иън Уилкинсън.

Играта поставя геймърите в ролята на DeathSpank - героят на подтиснатите, унищожител на злото и защитник на правдата, който следва съдбата си и търси мистериозен магически предмет известен единствено като „Артефакта". По пътя той ще спаси няколко сираци, побеждава местен тиранин и се впуска неудържимо в дълбоката тайна около легендарните Камшици на целомъдрието в една епична приключенска игра, съдържаща събиране на предмети, решаване на пъзели, остроумни диалози, разкошни анимации и забавен екшън.