Годината е 1942. Брюксел, Белгия. Миша е на 7-8 години. Целият й живот е минал в бягане и криене.

В опит да я опазят от нацистите, родителите й я местят от училище в училище. В училище, вкъщи, на улицата - никъде не е безопасно.

Родителите й са арестувани и тя попада в семейство, което започва да я експлоатира за пари.

Към нея се привързва единствено Жан. Той я запознава със света на природата, показва й как да се държи с животните и я учи никога да не се доверява на възрастни.

Миша обаче не спира да мисли как да намери родителите си. Жан й обяснява, че арестуваните ги изпращат на Изток и й подарява компас. Тогава тя решава да последва компаса на изток и сама да открие родителите си.

Именно така започва нейното отчаяно пътешествие. Сама, травмирана и ужасно уязвима.

Спасява я семейство вълци, които я осиновяват. Постепенно между момиченцето и нейните закрилници се заражда неповторима и силна любов.

Миша минава през безброй препятствия - и трагични, и забавни, но еднакво трогателни. Вълчицата, която тя нарича Мама Рита, и вълкът Татко Ита помагат на момиченцето да оцелее и й дават сила да продължи своя път.

От село на село Миша прекосява Германия и Полша и стига до Украйна. Гладна, съкрушена и изтощена, тя никога не губи вярата си, че ще намери своите родители...

Режисьор и сценарист: Вера Белмон

В ролите: Матилд Гофар, Ги Бедо, Мишел Берние, Бено Фурман