Прибирам се от работа, натоварена с продуктите за вечеря и тропам по паветата с новия си външен вид - разбирайте токчета, панталон и риза. Незнайно защо разсъждавам върху понятието „съвременна жена". Разбира се, аналогично се замислям и колко ме дразнят някои чисто „женски" списания.

Добре де, и на мен ми се налага да се епилирам, гримирам, да почиствам лицето си и прочие. Но да говоря за това постоянно, ми звучи като да включа "дишай-не дишай" в топ темите си. Тоест, това са неща, които просто върша. Точка. Кому са нужни женските списания?

Извинете, но за мен не е нужно да си „chick", за да си мацка. Не е нужно да ме спамват нон стоп със съвети как да съм красива, умна, сексапилна и реализирана професионално. Самоуважението ми няма нужда от 100 страници лъскави каки и рубрики тип „Как да постъпим, ако си счупим нокът". Аз и с кецове и дрехи на нормални цени се чувствам добре.

Е, мили Cosmo момичета, ето как биха изглеждали моите съвети към вас в няколко рубрики:

 

Странни кулинарни съвети: Престанете с рецепти за салати с „бейби" доматчета, рулца от раци, филе от гущер, крило от прилеп или някакви други простотии. Готвенето наистина е изкуство, но да не забравяме, че има жени, които трябва да нахранят четирима души с 6 лева. Чувала ли си за картофи, лук, домати?

Моят съвет: Научи се да готвиш дроб сърма най-накрая. В България си, ако не си забелязала.

 

Разговори за мъже: Недейте да говорите за мъжете като за „сладурчето от плажа". Адски е тъпо.

Моят съвет: Опитай се да направиш разлика между чантички/парцалки/булонки и човешки същества с личност и индивидуалност. За напредналите следва курс „Умът и мускулите нямат много общо". Хай левъл е „Мъжете говорят за стегнати дупета, жените не".

 

Шопинг: Мхмхмх, аз също използвам много чуждици. Знам, че не бива, но е факт. Обаче като чуя "шопинг", ефектът върху тялото ми е сравним с този на литър водка, две бири и четири текили. Как може някой толкова да се вълнува от едно тъпо пазаруване? Кога това се превърна в унифициран код за женско положение, спорт, терапия и прочее? Знам, че звучи изтъркано, но докато някой се чуди дали да си купи кичозна блузчица за 230 лв., то има хора, които се чудят как да съберат стотинки за хляб. Ок, имаш възможност - купувай си каквото искаш. На лош вкус също всеки има право. Но да трябва да слушам за това - аре не.

Моят съвет: Секънд хендове. Може да си стилна и с по-малко изхарчени пари. И да не чувам репликата: „Не те ли е гнус от факта, че тази дреха е носена". Някои са просто преоценени. Освен това, имам за теб новина - в панталона, който пробва на Витошка преди малко, са се намъквали още 200, ъхъхъ...задни части преди теб. Сори.

 

Чанти: Всъщност, аз също имам проблем с тях. Но отново в малко по-различен аспект. Видя ли някоя жизнерадостно розова, идиотска или детска, не издържам и си я купувам. Как стоят нещата: притежавам 20 прекрасни чанти на обща стойност 300 лева макс. Как става това?

Моят съвет: Прояви въображение. Купуваш си някоя за 5 лева и я доизкусуряваш по твой вкус. Рисуваш по нея, закачаш безопасни игли с нанизани синци и въобще каквото те влече. Резултатът е прекрасна, уникална, само за теб измислена чанта. Обаче трябва да се понапрегнеш, вместо да дадеш 60 лева отгоре. Не боли, споко.

 

Съботният следобед: Моля ви, направо ви УМОЛЯВАМ, престанете да ми говорите как трябва да се отпусна на диванчето с някоя приятна книжка, да отида на масаж или да изгледам всички серии на „Сексът и градът". Първо, не мога да се отпусна на проклетото диванче, понеже събота и неделя трябва да свърша всичко, което не мога през работната седмица. Тоест, да отида на курс по английски, да изчистя квартирата, да събирам материали за дипломната си работа и евентуално да се наспя. За масаж... ммда, иска ми се, но нямам наличен бюджет. Второ, да гледам четири лелки да говорят за обувки и оргазми не ми се струва най-добре оползотвореното време.

Моят съвет: „Чисти танци". Така ги кръстих един ден. Идеята е, че като чистя събота и неделя, си надувам музиката и слизам по хладилника с гъбата по особено еротичен начин, хаха. Като дойде време на мивката, е някое реге. За банята си имам ска. В общи линии, така не ми е гадно, че през „почивните" си дни хич даже не си почивам. Позитивната настройка е много важна.

 

Фитнес, сауна, СПА: Да, добре е човек да се грижи за тялото си. Напълно съм съгласна. Обаче времето и възможността са дефицит понякога.

Моят съвет: Слез от мини купъра и походи пеша. И без това по центъра губиш десеторно повече време в задръствания и търсене на място за паркиране.

 

Cosmo момиче: Просто нямам коментар. Аз пък съм класическо българско момиче, разбирай - бира и шкембе.

Моят съвет: Престани да си лепваш тъпи етикети.