Walt Disney Studios, продуцентът Джери Брукхаймър и режисьорът Джон Търтълтауб - създатели на поредицата „Съкровището", представят "Чиракът на магьосника" - новаторска епична романтична комедия за магьосник и неговия злочест ученик, въвлечени в епицентъра на древен конфликт между доброто и злото.

Това е седмият филм, в който Никалъс Кейдж си партнира с Джери Брукхаймър. Съвместните им продукции са: „Скалата", „Въздушен конвой", „Да изчезнеш за 60 секунди", „Съкровището", „Съкровището: Книга на тайните" и „Специален отряд 3D".

В „Чиракът на магьосника" Балтазар Блейк (Никълъс Кейдж) е умел магьосник в днешен Манхатън, който се опитва да предпази света от древния си опонент, злия магьосник Максим Хорват (Алфред Молина) и да спаси изгубената си любов (Моника Белучи).

В нестихващата борба Балтазар трябва да открие своя наследник. Дейв Стътлър (Джей Барушел), съвсем обикновен студент по физика, попаднал случайно в схватка между двамата магьосници, с неохота приема ролята на негов чирак.

В иновативната и епична приключенска комедия двамата преминават през центъра на древен конфликт между доброто и злото, а Чиракът ще има нужда от целия си кураж, за да оцелее, да спаси града и да спечели момичето на мечтите си.