Компанията Cartier прави часовници от повече от един век. В ръцете на нейните дизайнери и майстори са се родили легендарни творби като Tank и Santos. Името Cartier върви редом с най-големите в часовникарското изкуство като Audemars Piguet, Vacheron Constantin и Van Cleef & Arpels.

Ballon Bleu Flying Tourbillon с механизъм 9452 MC calibre. Дебютът на Ballon Bleu Flying Tourbillon през 2008 г. е нова стъпка в развитието на Cartier. Сложният „плаващ" механизъм на турбийона и механизма 9452 MC calibre, направен по дизайна на Поже Дюбюи, но е подобрен и обновен, за да отговори на стандартите на Cartier.

Турбийонът е разположен на 6 часа и се върти около оста си на една минута. Ballon Bleu Flying Tourbillon може вече да се намери във версия от бяло злато, а механизмът му 9452 MC calibre се използва и в Tank Amеricaine от розово злато и Santos 100 от бяло злато. Лицето е защитено от сапфирен кристал, а златната коронка е украсена със сапфир. Часовникът издържа на дълбочина 30 метра.

Cartier Skeleton Santos с механизъм 9611 MC caliber. Cartier продължават да подобряват техническите показатели на своите часовници и представят два нови механизма. Екипът, който работи по тези проекти, е воден от Карол Форестие-Касапи. Тя преди това е отговаряла за усложненията на часовниците Renaud & Papi, която сега е част от Audemars Piguet. Форестие обаче изтъква като най-важен момент от своята кариера работата с Ерик Клайн.

9611 MC caliber се навива на ръка, има резерв от 72 часа и се използва в Santos 100, изработен от паладий. Новият механизъм е оголен и е приет от публиката като вдъхновен и модерен. Римските цифри на циферблата са изобразени от преплетените мостове на механизма.

Rotonde de Cartier. Cartier решава да интерпретира и хронометъра, използвайки механизъм 9907 MC calibre. Отклоненията от класическия хронометър са трудни, но Карол Форестие се справя с предизвикателството и разделя механизма на 2 равнини, всяка от които има собствен дизайн и функции.
Долното ниво е за стрелките от синя стомана, сочещи минутите и часовете. На горното ниво има отделен циферблат с формата на полукръг и синя стрелка, така че циферблатите и стрелките да не си пречат.

Rotonde de Cartier с механизъм Calibre 9431 MC. Този часовник е иновативен в това, че съчетава турбийон и хронометър с едно копче в един механизъм. Това е било и най-голямото предизвикателство пред Карол Форестие. Този Rotonde de Cartier е направен за нюйоркския филиал на компанията. Турбийонът има „С"-образна форма. Този часовник е от платина и от него са направени само 50 броя.

 

millionaire.bg