Най-новата версия на мобилната игра Angry Birds, наречена Angry Birds Rio, е била свалена десет милиона пъти за десетте дни след пускането й. Постижението подобрява всички рекорди на компанията досега.

Десетте милиона сваляния общо за платформите iOS и Android включват и платените и безплатните download-и. Играта е обвързана с анимационния филм RIO, създаден от авторите на Ice Age. Разпространението на филма ще започне от 15 април, съобщава kaldata.bg.

Angry Birds Rio е платено заглавие за платформата iOS с безплатен пробен период. Цената му е деветдесет и девет цента iPhone или iPod touch и $2,99 за iPad.

Сюжетът на Angry Birds Rio представлява главните герои, отвлечени и отведени в Рио де Жанейро и е фокусиран върху спасяването на отвлечените птици от страна на останалите, свободни. Играта има 45 нива, но Rovio съобщава, че предстоят още нива, които ще бъдат добавени чрез актуализация на софтуера.

Общият брой сваляния на играта на финландската компания Rovio, базирана в Хелзинки е сто милиона общо за всички версии и платформи за шестнадесетте месеца от началото съществуването й досега. Играта има четиридесет милиона активни потребители месечно.