Бившият певец на легендарните "Guns N' Roses" ще съди компанията Activision за включването на бившият му партньор Слаш в играта "Guitar Hero III".

Той ще иска от тях 20 милиона долара.

Целият проблем идва от това, че когато Activision се договаряли с Аксел за "Welcome in the Jungle" на Guns, той поставил изричното условие, че в играта не трябва да бъдат включвани никакви изображения, герои и каквото и да е информация за китариста Слаш, както и групата му Velvet Revolver.

За нещастие на Аксел, когато играта излязла Слаш бил в центъра на обложката, освен това бил един от финалните босове, както и игрови персонаж, след превъртането й.

"Activision си даваха сметка, че Welcome to the Jungle и Guns N' Roses ще помогнат изключително много за играта им и започнаха да плетат своите мрежи от лъжи и заблуди.

Те освен че излъгаха, че няма да ползват Слаш и Velvet Revolver, дори ги представиха в центъра на играта си. Те тотално нарушиха договора си с Аксел, а когато им бе потърсена сметка за действията им, те отново нагло излъгаха, че това е само за едно изложение и във финалната версия на играта това ще бъде оправено.

Сами знаете, че това не стана", коментира говорителя на бившия вокалист на Guns.

За момента от Activision отказват коментар.