От Sony оповестиха, че през септември Playstation 3 ще получи Core Pack. Пакет, който вече само за 399$ ще предложи 80GB харддиск и ще е „с функционалността на сегашният 40GB модел".

Изглежда концепцията за обратната съвместимост с PS1 и PS2 заглавия малко по малко замира. С новият модел няма да може да се играят старите игри. Въпреки това, с $399 като цена, PS3 в момента струва точно колкото един 60GB Xbox360 заедно с Live абонамента, което би накарало повечето купувачи да се замислят поне малко.

Добавяме и това, че конзолата на Sony ще се радва на доста бонуси в бъдещото. Скоро потребителите ще могат да наемат или закупуват заглавия от някои от известните филмови компании - Fox, MGM, Lions Gate, Warner, Disney, Paramount, Turner и Funimation.

Естествено, в зависимост от телевизорите, ще можете да избирате между SD или HD качество, а едновременно с това ще можете да следите и телевизионни предавания само за $1.99. Филмите пък ще се разпространяват на цени между $9.99 и $14.99. Някои от тези бонуси ще засегнат и PSP собствениците.

HiComm