Много игри са чакани с нетърпение от техните фенове, а маркетинг екипите им отдават несъизмерими надежди за грандиозен успех. Понякога те са дотолкова надценявани, че едва, когато заглавието се появи на пазара става ясно каква издънка е то. Сайтът Gameinformer си направи труда да подбере 8-те най-разочароващи видео игри за всички времена.

Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike

За: Gamecube Година: 2003

Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader, разработена от Factor 5 през 2001г., бе игра изпипана до най-малките детайли, със завладяващи космически битки и страхотна обстановка. Две години по-късно хармонията поредицата от игри бива прекъсната от немарливите контроли, които превръщат насладата от играта в неприятно изживяване.

Xenosaga Episode II: Jenseits von Gut und Böse

За: PS2 Година: 2005

Оригиналната Xenosaga бе добра игра с няколко недостатъка. В продължението Namco се опитват да поправят тези незначителни недостатъци като отстраняват всичко, което правеше играта свежа и вълнуваща. Все едно счупена ръка да се лекува с отсичане на главата. Опростената бойна система на Xenosaga 2 ограби играта откъм всякакво забавление, а гласовете на повече герои звучаха ужасно. Можехме само да се радваме, че играта е два пъти по-кратка от предшественичката си.

Too Human

За: X360 Година: 2008

Too Human е разработена от Silicon Knight, хората отговорни за Eternal Darkness... и така, как се случи това извращение? Може би трябва да проследим корените на тази издънка до фактът, че точно тогава компанията не бе в много добро състояние и се опита да комбинира две изумително добре Metal Gear Solid заглавия в една долнокачествена игра. Играта се опитваше да бъде sci fi микс от екшън и RPG, но й липсваше дълбочината, която притежаваха игрите във всеки един жанр. Най-забавното нещо покрай Too Human е да се хилите на безумно направените контроли.

Madden NFL 06

За: X360 Година: 2005

По принцип появата на нова конзола означава, че разработчиците вече са напреднали и могат да вършат повече и по-добра работа. Изглежда случаят с Madden NFL 06 не е такъв. Това е може би първата игра, която се представи по-зле на нов хардуер, отколкото на старите системи. Madden NFL 06 бе пълна с бъгове и проблеми с анимацията. Играта е с толкова лошо изпълнение, че на повечето фенове им се искаше нейното съществуване да бе породено единствено заради маркетинг сделка.

Devil May Cry 2

За: PS2 Година: 2003

Най-тъжното около втората част на Devil May Cry бе това, че доста успешно и отчаяно се опитваше да наподобява първата. Мисията бе неуспешна заради лошата камера, претруфената среда и липсата на предизвикателства. Всички тези фактори превърнаха продължението в разочароващо. Devil May Cry 2 направо си ни разплака.

Prototype

За: PS3 и X360 Година: 2009

Първоначално демото на играта изглеждаше добре, но усещането, че има нещо скрито-покрито бе налице. Веднага след като тя се появи на пазара и имахме възможността да я подкараме, нейните мръсни тайни бяха разкрити. Мощните бойни способности и неограничените възможности прикриваха беднотията - симулатор за супергерой, който е с кофти дизайн на нивата. По време на битка камерата в Prototype танцува наоколо като надрусан рейвър на парти, а историята в играта е досадно ясна. Жалко, че тези недостатъци не бяха отстранени преди да бъде издадена.

Perfect Dark Zero

За: X360 Година: 2005

Това продължение обещаваше някои вълнуващи неща, но Perfect Dark Zero бе достатъчно самоуверена, че да донесе геймплей от следващо поколение в конзолите от следващо поколение. Отвратителният изкуствен интелект, обикновения мултиплеър и ужасната история убиха всичкото вълнение от появата на бъдещи Perfect Dark заглавия. Даже да не споменаваме странните подскачащи искри по екрана, които оставяха след себе си мъртви врагове.

Daikatana

За: N64, PC Година: 2000

Daikatana бе придружена от толкова много забавяния и рестартирания, че само Duke Nukem може да разбере. Някои от идеите в играта изглеждаха амбициозни, когато тя бе обявена, но скапаните контроли с гадния дизайн на нивата, тъпи врагове и скучни оръжия оформиха шутър, който ви кара да се застреляте.