Електрическите тротинетки промениха лицето на градската мобилност, а сега идва време да поговорим и за така наречената "подводна тротинетка", която обещава да вдъхне нов живот на летните ни приключения.

Независимо дали можем да плуваме, или не, Mix Pro ни кара да се влюбим в морето и подводните красоти, и да не излизаме от водата.

Устройството е дело на компанията Sublue и бе представено официално по време на CES този месец.

Снимка 463268

Източник: Sublue

То представлява компактна джаджа, снабдена с два електрически мотора, ръкохватки и специални "крила", която общо взето представлява подводен еквивалент на електрическите тротинетки.

Максималната скорост на Mix Pro е 1.8 метра в секунда, а батерията й издържа на до 60 минути подводни забавления.

Въпреки че изглежда като любителска екстра за лятото, "подводната тротинетка" е изкусителна и за гмуркачите, тъй като може да ни откара на до 40 метра дълбочина.

Една от най-готините й черти е водоустойчивият калъф за смартфон, който ни дава възможност да вземем телефона си с нас, да го управляваме под вода и да снимаме морското дъно.

Снимка 463269

Източник: Sublue

Под него има LED дисплей с индикатори за дълбочината и заряда на батерията.

"Подводната тротинетка" не е много по-скъпа от сухоземните модели. Цената й е 700 долара, което ни се струва напълно приемливо, имайки предвид какво бихме могли да сътворим с нея.