До момента собствениците на конзоли за видео игри имаха два избора - или да окупират телевизора в хола, лишавайки останалите хора у дома от вечерни новини, или да ползват работния си монитор, лишавайки себе си от истински качествен гейминг. 

От Philips имат решение на този проблем на модерния свят - предлагат първия в света монитор, създаден специално за конзоли и по-конкретно за Xbox Series S/X. 

Philips Momentum е 55-инчов гигант, който поставя началото на изцяло нова серия телевизори от Philips, предназначена за най-отдадените геймъри. 

Снимка 536186

Източник: Philips

Той идва с HDMI 2.1 и 4К резолюция, до 144Hz честота на опресняване, HDR поддръжка, променливо опресняване и специална технология за минимална латентност на сигнала. 

Това означава, че сигналът от контролера ни ще се възпроизвежда с по-голяма бързина, ще можем да се радваме на дълбоки и реални цветове, гладка динамика и много детайл - всички най-важни за геймърите показатели са налице. 

Звукът пък идва от саундбар, който е дело на британската компания Bowers & Wilkins. 

Снимка 536188

Източник: Philips

Етикетът Designed for Xbox означава, че екранът ще се представя най-добре в тандем с някоя от новите конзоли на Xbox, за което говори и специалното меню за настройки, до което собствениците на Xbox Series S/X ще имат достъп. 

Това обаче по никакъв начин не означава, че качеството на преживяването ще е по-ниско, ако играем от Playstation 5. 

Microsoft Xbox Series X и хладилникът за геймъри, който очакваме тази година

Xbox вече няма да е само конзола

За феновете на студената бира и игрите

Моделът е с код 559M1RYV и е едва първият от цяла серия екрани за конзоли, които се очаква да видим от Philips занапред. 

Снимка 536189

Източник: Philips

Настоящият 55-инчов модел трябва да влезе в продажба през август на цена от 1399 евро.