През 2016 г. Amazon съобщи, че работи по създаването на три големи видео игри. Работата по една от тях спря малко след обявяването, за втората не сме чували почти нищо, но наскоро компанията на Джеф Безос разкри детайли около третата игра.

New World е MMORPG и се развива в подобен стил като игри от рода на World of Warcraft.

Снимка 405747

Източник: Amazon Game Studios

Действието обхваща ерата на колонизация през XVII век и обединява играчите в името на завладяването на нови, непознати територии.

Потребителите могат да избират различни фракции и да формират групи с други играчи, с които заедно да създават градове и армии.

Снимка 405743

Източник: Amazon Game Studios

New World не се води по предварително съществуващ сценарий или история. Сюжетът се движи от самите играчи и организацията между тях.

Както при повечето игри, и тази предполага строеж на различни сгради, овладяване на ресурси и битки с всевъзможни гадинки.

Снимка 405748

Източник: Amazon Game Studios

Играта предвижда специални PvP правила, при които дадена фракция трябва да даде 24-часово предизвестие за атаката си към друга група. Битките ще представляват организирани мелета, които ще носят специални награди за победителите и няма да костват тотална разруха на загубилата фракция. 

Снимка 405749

Източник: Amazon Game Studios

По данни на Business Insider, Amazon най-вероятно съвсем скоро ще пусне официална бета версия за по-мащабно тестване. Не се знае обаче дали играта ще е платена, както и през какви платформи ще бъде достъпна.