LG безславно излезе от бизнеса със смартфони, но в сферата на телевизорите компанията продължава да е едно от най-големите имена в световен мащаб. 

Наскоро корeйският производител показа нова серия телевизори, които се отличават с гигантски размери и цени под общото име DVLED Extreme Home Cinema TV. 

Моделите започват от 81 инча и достигат невероятните 325 инча (825 см), като най-големият модел струва умопомрачителните 1.7 милиона долара. 

За толкова можем да си вземем няколко бентлита, но вероятно вече имаме поне едно такова, ако можем да си позволим този абсолютен мастодонт. 

DVLED екранът ползва технология, подобна на тази в microLED гиганти като The Wall на Samsung например. 

И тук всеки пиксел се създава от отделни диоди, но DVLED осигурява по-ярки цветове, по-светла картина и огромен диапазон от ъгли на гледане, от които картината остава видима.

Всеки от моделите разполага с между два и 33 милиона диоди, които създават картина с качество от 2К до 8К, а от LG обещават, че качеството на картината трябва да остане безупречно поне 10 години. 

Съотношението на всички модели (без един) е 16:9. 

Въпросният "уникален" модел е с нестандартните пропорции от 32:9, като екранът може да бъде разделен на няколко зони, всяка с различно съдържание, без да се губи качеството при нито една от тях.  

Очевидно е, че телевизорите са предназначени за по-платежоспособната аудитория, като най-малкият 81-инчов модел струва 70 000 долара. 

За инсталацията им у дома е нужен специален екип от техници, които ще идват след това два пъти годишно да проверяват дали всичко е наред. 

Все пак говорим за сериозна инвестиция, която е важно да бъде поддържана в добро състояние. 

Това обаче не е всичко. Ще трябва да се бръкнем и за месечната сметка за ток, защото пиковата мощност на 325-инчовият гигант е точно 16 560W, което най-вероятно е повече от мощността на всички уреди на средно статистическото домакинство взети заедно.