Най-отвратителната храна не само за всичките четири сезона на "Кошмари в кухнята", но и в целия си живот ще опита шеф Манчев в новия епизод на 25 април, вторник. Предаването гостува на западнало заведение в Северозападна България. Ресторант "Оазис" е сбъднатата мечта на собственика Радо, който го отваря преди повече от 20 години. Точно толкова години нищо в заведението не се е променило - нито интериорът, нито храната.

През лятото "Оазис" се справя, но през зимата оцелява на ръба. Отвън прилича на квартален магазин, а вътре на гаров бюфет. Първото, което поразява Манчев, е менюто, на което залепват пръстите му. Ужасът продължава с най-ужасната храна, която е опитвал в живота си - свински черва на скара, чийто дъх кара цветът на лицето му да се смени. Бърз преглед на менюто показва, че фокусът на заведението е върху карантиите - от дробчета, черва, сърца, бъбреци до мозък. Точно кулинарен мозък и дисциплина липсват в ресторант "Оазис", където дори цветята са изсъхнали.

След кулинарната дегустация шеф Манчев е твърдо решен да запретне ръкави и да даде шанс на "Оазис" да се върне обратно в 21 век. Мотивацията за това е откритостта на собственика и персонала, които признават, че имат спешна нужда от промяна. Персонал, който обаче кара Манчев да му излезе пяна на устата, когато установява каква е хигиената в кухнята. Върхът на критичната ситуация, която заплашва да се превърне в клинична, е откритието му, че там има телевизор, по който се гледат индийски сериали.