Тази година "Живей Активно" стартира на 19 юни в София, като маршрутът е посока НДК - Южен парк. През целия ден ще бъдат организирани най-различни игри в парка, а идеята е хората да се движат повече, тъй като спортът е здраве.

Статистиката показва, че на първото такова събитие на "Живей Активно!", през 2006 година, участие са взели 2000 участници, а последната година броят им за София е достигнал - 30 000.

Спортното мероприятие ще се проведе в още няколко големи града. Във Варна е на 10 юли, в Бургас - на 28 август, в Пловдив - на 18 септември.

На пресконференция, в столичната зала по гимнастика „Раковски“, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки“ на Нестле България, зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов, зам.-кметът на Община Пловдив Георги Титюков, Йорданка Бенова-Ананиева – зам.-кмет на Община Бургас и Данчо Илиев от Дирекция „Спорт“ към Община Варна официално представиха съвместния календар в подкрепа на активния начин на живот и балансираното хранене и общите планове на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016.

Снимка 219156

На събитието се появиха и обичаните български спортисти, които са посланици на инициативата – Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Тити Папазов

Тереза Маринова обяви, че ще бъде част от "Живей Активно!" и в четирите града.

Снимка 219154

Повече за ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.