Парижкият музей Palais de Tokyo определи пети май за ден, в който желаещите могат да го разгледат без да носят дрехи. В последните години във френската столица се наблюдава все по-силното влияние на нудистката вълна. Миналата година например бе открита зона в един от градските паркове, в която можем да се печем без дрехи.

А като част от тази тенденция музеят предложи на желаещите едно преживяване, което надали досега aс изпитвали. Гол човек в зала с картини би всял смут във всяка друга ситуация, но не и на специалното събитие в Palais de Tokyo. Така голотата не е само върху платната на художниците, а и сред тях. 

За да се избегнат сконфузни ситуации, голата обиколка на музея се е състояла преди часа, в който отваря врати за посетители, пояснява CNN. Нудистите оставят дрехите си в специален гардероб, след което гид ги развежда сред произведенията на изкуството.

А посетителите на нестандартното събитие са категорични, че липсата на дрехи им е помогнала да видят и усетят изкуството по нов начин. Очаква се да бъдат организирани още подобни събития, които да наложат Париж като град, гостоприемен към нудистите.

Гола вечеря

Гола вечеря

В Париж вече може да хапнете в ресторант без дрехи