Идеята за Glitch eSports Bar се ражда, когато близнаците Иван и Антонио Младенови се дипломират в Германия. И двамата казват, че иновациите винаги са ги привличали, те са в основата и на всички проекти, с които са се захващали досега.

Сама по себе си гейминг индустрията отдавна не е иновация, но вече всичко около нея е. Голямата и рязка, според Иван и Антонио, промяна тук идва, когато в нея навлизат компании като Mercedes, Audi, Intel и други. Това е и моментът, в който секторът открива нов шанс за невероятно бързо развитие - т.нар. кибер или електронни спортове.

Спорт от друго естество

Макар и виртуални - както подсказва и името им, тези спортове също като онези, познати на всички, изискват сериозна предварителна подготовка, добра работа в екип, разработване на тактики, изучаване на конкуренцията и изработването на различни тактически стратегии. Всеки един професионален отбор има своите треньор, селекционер, психолог и спонсори. Нека не забравяме, че и в електронните спортове се играе за спечелването на клубни турнири с наградни фондове от милиони.

Иван и Антонио Младенови

Източник: Lifestyle

Иван и Антонио Младенови

Най-популярните игри за електронни спортове според Иван и Антонио са Dota 2, League of Legends, Counter-strike, Fortnite и Overwatch. Но най-популярно си остава световното първенство по League of Legends. Него двамата посочват и като по-гледно събитие в Щатите от Супербоул.

Всички тези игри отдавна се играят на професионално ниво. И там, точно в тези висоти, отново имаме наши момчета, двама от които са Иван Иванов MinD_ContRoL и Здравко Георгиев Insomnia.

Играта на играчите

С цялото това знание Иван и Антонио решават да направят място, където хората да играят, но и да гледат кибер спортове. За тях обаче Glitch eSports Bar е и нещо повече, защото "тук хората се социализират и ползват бар и динър услугите под покрива на именно този нов свят".

Снимка 434549

Източник: Lifestyle

Решават да направят този свой нов свят в България, защото са на мнение, че електронните спортове имат бъдеще у нас. "Просто българина е по-свит откъм това да си признава, че играе и харесва този вид спорт." Спират се на квартал, който смятат за "сърцето на младежките и новите генерации" - Студентски град.

Glitch скилове

Glitch е място, на което човек може да прави много неща. Има си маси, сепарета и бар столове, и там може да седнем и да опитаме авторските напитки и ястия. Има си и лятна градина, която е с гледка към парка на НСА.

Снимка 434553

Източник: Lifestyle

Няма никакъв шанс да не забележим обаче и 11-те телевизора вътре. Идеята е да дойдем тук с двама-трима приятели или с цялата компания направо, с които заедно да гледаме на живо стриймовете и турнирите на абсолютно всички игри. И ако ни писне от електронни спортове, спокойно може да превключим на конвенционални състезания по волейбол, тенис, футбол и т.н.

Снимка 434555

Източник: Lifestyle

Но Glitch разполага и със скрито оръжие, защото нали все пак е eSports Bar. Точно затова си има и специално обособена зона със седем пригодени за електронни спортове компютри. За да издържат "игри на максимални настройки" и якото ползване, те (по думите на собствениците) са с най-мощния хардуер на пазара.

Снимка 434551

Източник: Lifestyle

"Компютрите са оборудвани с най-мощните видео карти и процесори на пазара - 2080 TI MSI и Intel 9 поколение. Мониторите са 24-инчови с 144 Hz честота на виждане, а периферията е спонсорирана от една от най-добрите немски фирми за гейминг - Roccat."

Иван и Антонио твърдят, че база за сравнение между това да играеш на такъв компютър и на нормален няма. А ей-така, за разнообразие и за конзолни игри, в Glitch има и два PlayStation 4 PRO.

Отборите влизат на терена

Снимка 434591

Източник: Lifestyle

Общия капацитет на Glitch e 130 души - 60 вътре и 70 в лятната градина. На специалните компютри едновременно могат да играя седем човека, а на конзолите - четирима. За любителите на офлайн игрите, има и специална маса за бордови игри и карти. Скоро тук ще има и много разнообразни тематични вечери. Издаваме само Trivia Nights, Game of Thrones Night или Lord of The Rings Night и вечери със стенд-ъп комици.

Glitch eSports Bar е на улица "Професор Атанас Иширков" 31

Снимките в текста са направени с най-новия модел на Motorola - motorola one vision.