Ако от време на време ни се иска да зарежем всичко и да отидем на някой самотен остров, то ето една идея от двама ентусиасти, които вероятно са искали същото, но и са успели да го постигнат.

В случая обаче не говорим за купуването на остров насред океана за няколко милиона, а за това сам да си направиш такъв. В ролята на ентусиастите са Уейн Адамс и Кaтрин Кинг. Те създават Freedom Cove (Залив на свободата). 

И двамата се занимават с изкуство, а преди 26 години се ражда идеята да създадат най-големия си шедьовър. Действието се разиграва в езеро край канадския град Ванкувър, на около 10 минути разстояние с лодка от сушата.

Там през 1992 г. се появява една платформа, върху която започва да се развива цял един свят - независим и различен от всичко наоколо. Двойката е водена от идеята за близост до природата. Затова и Уейн и Катрин използват енергия само и единствено от соларни панели. Отопляват се на дърва, питейната вода идва от извор наблизо.

Произвеждат си и почти всичко необходимо, за да преживяват. Разбира се, в контейнери с пръст. А едно от любимите занимания на Уейн е да лови риба през специално създаден отвор, докато се излежава на дивана в хола.

А с много въображение и немалко сръчност превръщат импровизирания остров не само в свой дом, но и в дом на изкуството. Картини, дърворезби, шарени маски, нестандартни свещи и какво ли още не. И всичко е създадено от четирите ръце на съпрузите.

Именно с тези своите произведения двамата припечелват и по някой долар. Не че парите са им много необходимо, когато имат природа навсякъде около себе си, пише Insider.

За изчезването на един японски остров

За изчезването на един японски остров

Мистерията не е разкрита

През цялата година островът на Уейн и Катрин е отворен за туристи, които искат да се запознаят с техния начин на живот. А посещенията на съпрузите на твърда земя са редки и кратки, защото вече много добре знаят къде е тяхното място.