Всички знаем, че работата на стюардесите е свързана с много отговорности - от поддържането на самолета чист до общата безопасност на пътниците. Ако сме от пътниците, които внимават, вероятно сме забелязали, че при излитане и кацане стюардесите стоят на допълнителните места, седнали върху ръцете си. Ето и каква е причината.

Храната на борда на самолет и с какво е по-различна от тази на земята

С какво храната в самолета е по-различна от тази на земята

Не е само до предпочитания

Според експертите от Simple Flying това се нарича "позиция на скоби" и въпреки че може да варира между авиокомпаниите и регионите, се свежда до безопасността на пътниците и екипажа. Целта на тази позиция на сядане е тялото да се поддържа в стегната поза, така че ако има непредвидена ситуация, да има минимални щети върху тялото на стюардесата, чиято работа е да се погрижи за пътниците на борда в случай на инцидент.

Членовете на кабинния екипаж трябва да седят с гръб и врат, плътно опрени в седалката, със събрани колене и стъпала, стъпили здраво на земята. След това ръцете се поставят върху коленете или под бедрата, лактите се държат навътре. Целта на това е да се ограничи движението на тялото, като се ограничи вероятността от нараняване, ако има удар.

Снимка 644128

Източник: iStock

Позицията често варира в зависимост дали седалка е обърната към пилотската кабина, или към опашката на самолета. Ако е обърната напред, повечето авиокомпании заявяват, че краката на служителите трябва да са разположени леко назад, а ако са обърнати назад, краката им трябва да са леко избутани напред.

Снимка 644129

Източник: iStock

Някои авиокомпании също така настояват персоналът да накланя брадичките си към гърдите си, за да се предпази от нараняване. Така че, въпреки че седенето на ръце може да изглежда малко странно, това е най-доброто за всички на борда, пише Huffpost.