Илон Мъск е един от малкото милиардери, които редовно изказват мнението си по най-различни въпроси. В случая на Мъск той използва профила си в X, за да ни информира за мислите си.

0 до 100 км/ч за 3.1 секунди - Илон Мъск спази обещанието си за Tesla Model 3 Performance

0 до 100 км/ч за 3.1 секунди - Илон Мъск спази обещанието си за Tesla Model 3 Performance

Ето какво знаем за фейслифта на Model 3 Performance

Правил го е много пъти, направи го и при новината, че Apple са постигнали споразумение с OpenAI, за да интегрират ChatGPT в последната версия на операционната си система iOS 18, както и в iPadOS 18 и macOS Sequoia, пише Quartz.

"Ако Apple интегрира OpenAI на ниво операционна система, устройствата на Apple ще бъдат забранени в моите компании. Това е неприемливо нарушение на сигурността", пише в X Илон Мъск.

Освен това, Мъск се възмущава, че Apple не са достатъчно умни, за да създадат свои собствен изкуствен интелект, а се доверят на OpenAI, че те ще защитят сигурността и поверителността на потребителите.

"Apple няма представа какво всъщност се случва след като предадат вашите данни на OpenAI. Те ви пускат надолу по реката", допълва още милиардерът в социалната мрежа.

Интересното е, че Илон Мъск заедно със Сам Алтман основаха OpenAI през 2015 г., но Мъск напусна компанията през 2018 г. заради конфликт относно бъдещото ѝ развитие. През февруари тази година милиардерът дори заведе дело срещу Алтман и OpenAI, твърдейки че с партньорството си с Microsoft те поставят печалбата над човечеството и неговите интереси.

Ето как изглежда X Æ A-Xii - порасналият син на Илон Мъск

Ето как изглежда X Æ A-Xii - порасналият син на Илон Мъск

Гордият татко сподели снимка

През миналата година Илон Мъск създаде своя собствена компания за изкуствен интелект, наречена xAI. За нея все още не се знае много, но тогава привлече вниманието с факта, че всички служители в нея са мъже.