Замъкът Франкенщайн е едно забулено в тайни и мистерии средновековно място, намиращо се близо до град Дармщат, който е на около половин час път от Франкфурт, област Хесен в Германия.

Ракоцбрюке - дяволският мост в Германия

Мостът, в който се оглежда Дяволът

Тайнствената легенда за Ракоцбрюке в Германия

Замъкът е световно популярен, заради едноименния роман на писателката Мери Шели, която преди много години отсяда, за да пренощува в него. Именно докато спи там, тя сънува своя герой, който впоследствие решава да нарече Франкенщайн.

Днес замъкът е много прочут, посещаван от много местни и чуждестранни туристи, които си правят разходки по стръмният път нагоре. В двореца има дори ресторант, в който често се провеждат сватбени тържества. Около замъка са заснети и много сцени от различни филми.

Макар Франкенщайн да има прекрасно местоположение - върху живописен хълм с невероятна гледка към разположената по-долу равнина на река Рейн, мястото винаги е било обвързано с много мистични и страховити истории, разкриват от Life Globe.

Една от легендите гласи, че през XVI век лорд на име Конрад Дипел фон Франкенщайн обитавал този замък. Според историите за него, той бил много странен и самовлюбен мъж, който искал да получи вечен живот и затова продал душата си на дявола.

Друга легенда  разкрива, че през XVIII век в замъка живял алхимик на име Йохан Конрад Дипел. За него се говорело пък, че краде трупове от съседно гробище, за да прави експерименти с тях.

Навярно писателката Мери Шели е почерпила вдъхновение именно от тези легенди, които е използвала, за да напише своя известен роман и така да "вдъхне живот" на Франкенщайн.