Обичаме ябълки и честичко си похапваме, не само защото са много полезни, но и защото са много вкусни. Оказва се обаче, че всъщност ги ядем абсолютно погрешно.

Защо да ядем ябълките със сол

Защо да ядем ябълките със сол

Страхотна закуска за есента

Учени от Техническия университет в Грац, Австрия решили да проверят колко бактерии съдържа една ябълка. Те установили, че в нея има над 100 милиона бактерии, като по-голямата част от тях се намират в ядрото, а не в месестата част около него.

Една ябълка, тежаща около 250 грама съдържа приблизително около 115 милиона бактерии, които обаче са микроелементи, действащи като пробиотици.

Снимка 438885

Източник: iStock

Тъй като обаче 90 % от тях се намират в сърцевината на ябълката, те отиват в кофата за боклук, защото 90 % от хората не ядат тази част. Затова ако искаме да се възползваме от всички полезни качества на ябълката, трябва да я ядем цялата, заедно с огризката, и от нея да изхвърлим само дръжката, пише Medical News Today.

Целината, морковите, ябълките и храните, които са с минимално съдържание на калории

Храните с почти нула калории

Когато ползите са много повече от вредите