Телефоните Poco са сравнително неизвестни на нашите ширини, но това едва ли ще остане така още дълго.

Доскоро дъщерната марка на Xiaomi оперираше под чадъра на известната китайска компания, предлагайки модели смартфони от ниския и средния сегмент. Но сега Poco Global се обособява като отделен бранд.

Това едва ли ще промени стратегията на марката да създава достъпни и същевременно надеждни телефони, доказателство за което е новообявеният Poco M3, който пристига тази седмица, навреме за Черния петък.

Снимка 506792

Източник: Poco

Телефонът може да се похвали с 6.53-инчов Full HD+ екран с капковиден прорез за камерата и Gorilla Glass 3 покритие.

Моделът е оборудван със Snapdragon 662, създаден по 11-нанометрова технология, към който има и графичен процесор Ardeno 610, но пък липсва 5G модем.

Това определено не е флагмански чипсет, но не към това се стреми Poco M3.

Мястото за съхранение при базовия модел е 64GB, а оперативната памет е ограничена до 4GB LPDDR4X.

На гърба на Poco M3 са разположени общо три камери, състоящи се от 48-мегапикселов главен сензор с бленда f/1.79, 2-мегапикселова макро леща и 2-мегапикселов сензор за дълбочина.

Снимка 506794

Източник: Poco

По-интересна обаче е огромната батерия на телефона, която е с капацитет от цели 6000mAh. Тя може да бъде ползвана и като пауърбанк за зареждане на други устройства, но не по безжичен път, а чрез кабел.

Наличието на 3.5-милиметров жак за слушалки, страничният сензор за пръстов отпечатък и FM радио приемника са някои от допълнителни екстри на този доста приятен и достъпен модел.

Снимка 506793

Източник: Poco

А той наистина е достъпен - цената му в Европа е едва 129 долара за хендсет с 64GB, а моделът със 128GB е само с 20 долара по-скъп.