Компанията на милиардера Ричард Брансън Virgin Galactic вече е изпратила над 600 души на кратки пътувания в близкия космос, билетът за които струва около 250 000 долара.

Не е нужно да споменаваме, че няма как да се впуснем в подобно пътешествие по тениска и дънки, просто защото бихме направили лошо впечатление на извънземните, ако евентуално срещнем такива.

Слава богу, сър Брансън е помислил за това и наскоро представи продуктите на партньорството между Virgin Galactic и Under Armour, които представляват секси костюми, специално направени за нуждите на космическия туризъм.

Снимка 448432

Източник: Virgin Galactic

Всички бъдещи клиенти на Virgin Galactic вече ще бъдат удостоени с персонализиран модел, носещ тяхното име и флага на държавата, от която идват.

За направата на моделите Under Armour са работили в тясно сътрудничество с лекари, настоящи и бъдещи астронавти, пилоти, дизайнери на обувки, инженери и може би дори Тони Старк, но нямаме официални данни за последния - само предполагаме.

Облеклото на Virgin Galactic включва няколко ката дрехи, които съдържат основен слой плат, прилепващ към тялото, костюм за упражнения, обикновен космически костюм (каквото и да значи това), яке и обувки.

Ерата на космическия туризъм е още по-близо

Ерата на космическия туризъм е още по-близо

Джеф Безос отново води в надпреварата

Все още обаче знаем твърде малко за технологиите, с които разполагат костюмите, като засега се съобщава само, че те са направени от специални материали и имат подплънки в лактите, коленете и ходилата.

Снимка 448431

Източник: Virgin Galactic

Трябва да признаем, че моделите на Under Armour и Virgin Galactic действително изглеждат готини и пипнати, и можем само да съжаляваме, че вече изхарчихме четвърт милиона, който баба ни ни бутна за миналата Коледа.