Тази седмица бяха обявени наградите за най-добри приложения за 2023 г. в Google Play, което включва набор от най-популярните приложения, игри и книги в техния каталог.

Apple App Store и кои са топ приложенията и игрите за 2023 г.

Топ приложенията в App Store за 2023 г.

Ето с какво сме се забавлявали

Същото направи и Apple, като някои от приложенията в двете класации се дублират, което само ни показва точно колко са ни харесали.

Най-добро цялостно приложение е Imprint, като то ни помага да учим за най-важните теми и книги в света с увлекателни визуализации и кратки уроци, които поддържат потребителя фокусиран и улесняват усвояването на информацията.

Снимка 644299

Източник: Imprint / Google Play

Приложението има милиони курсове с различни теми като психология, философия, история, финанси, бизнес, наука и др.

Най-добрата игра е Star Rail, което печели титлата си с впечатляваща графика, завладяващ геймплей и кинематографична анимация.

Играта бе излъчена като победител и от Apple.

Най-доброто приложение, съвместимо с различни устройства, е Spotify и може да се похвали като безспорен лидер в своята ниша с цели 574 милиона потребители.

Снимка 644300

Източник: Spotify / Google Play

Изборът на потребителите за най-добро приложение излъчва ChatGPT като победител за 2023 г., като това е още една прилика между класациите на Apple и Google.

Откакто ChatGPT стартира преди година, услугата привлече глобален интерес, така че не е изненадващо, че приложението е на върха.

Снимка 644301

Източник: ChatGPT / Google Play

Въпреки че приложението на ChatGPT за Android излезе едва през юли, интересът към него е огромен и изглежда все повече потребители се обръщат към чатбота.

Отново според потребителите най-добрата игра за Android през 2023 г. е била Monopoly GO!

Apple Maps, Google Maps и защо все повече потребители избират приложението на Apple

Apple Maps срещу Google Maps - кое е по-доброто приложение за пътуване

Apple най-накрая успява

Monopoly e любима настолна игра за милиони от нас, а дигиталният й вариант за Android е напълно безплатен и същевременно много близък до оригинала.