Вече сме на вълна подмяна на гардероба и редом с тенденциите при дрехите за есента няма как да не се поинтересуваме и от тези при маникюра. Защото именно той е черешката на тортата на цялостната ни визия и може да бъде страхотен акцент, ако знаем как да го подберем правилно.

9 модни тенденции за есенния гардероб

Какво да носим тази есен

Кои ще са най-актуалните цветове и модели

Френска класика

Френският маникюр е подходящ за всеки повод и всеки сезон. И тази есен не прави изключение.

Ако не си падаме по ярките цветове и множеството декорации по ноктите, то значи това е правилният избор и за следващите по-студени месеци. Може да заложим или на по-тънка, или на по-дебела бяла линия - въпрос на вкус.

И нещо по-така

Ако все пак сме готови на експерименти, може да разнообразим френския маникюр като заложим на два близки цвята за него - например нюанси на синьото.

Единият може да е блестящ, а другият матов за още по-добро открояване. И не, не е прекалено смело, модерно е.

Металическо

Лаковете в металически цветове отново излизат на преден план за предстоящия сезон.

Независимо дали си падаме по златисто, сребристо или бронзово, няма да сбъркаме, на което и да заложим.

Блясъкът обаче не е задължителен и можем да ги комбинираме с матов топ лак. Модерни са и металическите акценти върху изчистени цветове.

Хром

Актуалният преди няколко години завършек на ноктите пак се завръща на мода. С пудра с различен цвят или променящи се нюанси можем да променим любимия си цвят, който нанасяме предварително.

Вариантите за експерименти са безкрайни, а есенното слънце ще се погрижи да ги освети в целия им блясък.

Топъл шоколад

Със сигурност ще си мечтаем за него в хладните есенни дни. А перфектно с тях се комбинира топъл кафеникав цвят за маникюр.

Земните цветове са актуални за по-студените месеци и носят подходящо настроение, а и се комбинират перфектно с любимите ни топли дрехи за тях. Може да заложим и на пастелно зелени нюанси.

Черна класика

Черните коси се връщат на мода в края на тази година, а ако сме им фенове, може да допълним модерната си готик визия и с черен маникюр.

Да, определено се набива на очи и може би не е подходящ за офиса, но поне веднъж може да експериментираме с него, пише Coveteur.

Червено и пак червено

Ако черното е прекалено за нас, то със сигурност може да си изберем перфектния червен нюанс, с който да направим плавен преход от свежите летни към есенните и зимни маникюри.

Може да започнем с нещо малиново и след това да преминем към тъмночервено, което перфектно ще се слива с цветната приказка навън.

Без нищо, но не съвсем

В контраст с предишните смели и ярки предложения е поредното, също толкова актуално за сезона. Това са ноктите, които изглеждат "голи", но всъщност не са.

Полупрозрачните бази, заздравители и лакове са нашия дискретен и елегантен избор, който отива на всичко.

Омбре

Тази техника стана популярна преди няколко години и отново се завръща - този път с препоръчителен металически акцент за по-забележителен маникюр и повече блясък в сивите дни.