Често в забързаното ежедневие ни се налага да измислим нещо за хапване, което да не ни отнеме прекалено много време за приготвяне.
Просто на никой не му се занимава след тежък и продължителен работен ден да прекара два часа в кухнята. За да разбере накрая, че трябва още поне 20 минути да прекара на мивката, за да измие всички прибори.
Ето защо бързите рецепти са нещо, което винаги е добро дошло. А приготвянето на наденички е нещо хем лесно, хем сравнително бързо. Има различни начини, по които можем да ги сготвим, сред които са на скара, на тиган, във фурна или пък в еър фрайър.
Източник: iStock
Сега ще обърнем внимание на тънкостите при приготвянето на наденички по последните два от вече изброените начина. Защото може да звучи много лесно и сякаш нищо не може да бъде объркано, но това не е точно така.
Със или без прорези
Най-често наденичките, които си купуваме са от свинско месо или смес, но почти винаги съдържат в себе си мазнина. За някои хора по-мазните наденички може да са много вкусни и предпочитани, но на други точно това не им се нрави.
В такъв случай можем да направим няколко малки прореза в наденичките с нож или да ги надупчим внимателно с вилица. По този начин голяма част от мазнината в тях ще изтече по време на готвене.
Правилната температура
Независимо дали сме избрали да изпечем наденичките във фурната, или пък е еър фрайъра, е важно да уцелим точната температура на готвене. Защото може да се получи така, че отвън да загорят бързо, а отвътре да са още сурови.
Източник: iStock
Ето защо от Good Food съветват да ги печем във фурната на 190°C или на 170°C, ако използваме вентилатор. Между 20 и 25 минути би трябвало да са достатъчни, за да получим перфектно сготвени наденички. Но трябва да знаем, че е добре да сме ги обърнали поне няколко пъти, докато се пекат.
В еър фрайър ще спестим време. Там правилната температура за приготвянето им е 180°C, а времето за готвене далеч по-кратко - 10-15 минути. Хубаво е обаче на всеки пет минути да ги обръщаме, за да се уверим, че ще са равномерно изпечени.
След като се наденичките са вече готови, спокойно можем да ги нарежем и добавим към някой сос или яхния, за да получим по-голямо количество храна. Ябълките и карамелизираният лук пък са много подходящи за съчетание с наденичките, особено когато те са от свинско месо.