Над 500 000 потребители са заявили желанието си да получат специалната сателитна чиния за достъп до "космическия интернет" на SpaceX и Starlink, разкри наскоро компанията.

Starlink, SpaceX, Илон Мъск и как превозните средства ще се свързват с космическия интернет

Интернетът на Starlink става част от превозни средства

Starlink не е просто домашен интернет

Над 10 000 пък са вече активните потребители на мрежата, които лека-полека започват да се сблъскват с особеностите на безжичния интернет на Илон Мъск.

За една от тях научаваме от скорошен пост на потребител в Reddit, който разкри за важно ограничение на Starlink мрежата, което най-вероятно ще разочарова доста потенциални потребители по нашите ширини.

Снимка 495112

Източник: SpaceX

Оказва се, че Starlink няма да толерира свалянето на нелицензирано съдържание и ще уведомява потребителите си и притежателите на съответната интелектуална собственост всеки път, когато засече нередности.

Това става ясно от писмо, изпратено от компанията до въпросния Reddit потребител, който си е позволил да сваля филми от нелицензиран уебсайт, съобщава BGR.

Подобно поведение може да доведе до прекратяване на интернет услугата и съдебни действия от страна на собствениците на съдържанието, пише в писмото.

Илон Мъск, Starlink и френското село, което не иска сателитите на милиардера

Кой може да провали плановете на Мъск

Не всички искат космически интернет

Не се упоменава кой сайт или софтуер е използвал потребителят, но е разумно да предположим, че под ограниченията попадат торент сайтовете и съответните програми за сваляне на съдържание от тях.