Наближаващите празници по принцип са повод за семейни събирания и човек се чувства някак спокойно и уютно.

И Spotify повишава цените на абонаментите си

И Spotify повишава цените си

Ето с колко

От Spotify обаче са решили да не се съобразяват с това, че наближават празници и ще направят големи съкращения. Това става ясно от официално изявление на изпълнителния директор на стрийминг платформата Даниел Ек, пише Engadget.

От него става ясно, че Spotify ще съкрати цели 17% от служителите си. Това означава, че 1500 души ще останат без работа седмици преди празниците.

Даниел Ек

Източник: GettyImages

Даниел Ек

Въпреки че финансовите резултати на компанията са добри, е взето решението да се направят тези съкращения, за да бъдат посрещнати по-лесно предизвикателствата в бъдеще.

Също така е решено съкращенията да не бъдат на няколко малки порции, разпределени във времето, а наведнъж. Като засегнатите служители вече са уведомени.

Снимка 582487

Източник: iStock

"Осъзнавам, че за мнозина съкращения от този мащаб ще се стори изненадващо голямо предвид скорошния положителен отчет за печалбите и нашето представяне. И все пак, като се има предвид разликата между нашата финансова цел и текущите ни оперативни разходи, реших, че едно съществено действие за нашите разходи е най-добрият вариант за постигане на целите ни", разяснява Ек.

Spotify и кои са най-слушаните песни за 2023 г. в стрийминг платформата

Ето кой завладя Spotify през 2023 г.

Обобщението на изминалите месеци е тук

Оказва се, че въпреки уволненията на хора, които се случиха през тази година - 6% от работниците бяха уволнени в началото на 2023 г. и още 2% през май, разходите по структурите на Spotify продължават да са много големи.