След като Mercedes представи своя електрически ван EQV, бе само въпрос на време някоя външна компания да го превърне в изкушаващ кемпер. И това вече е факт.

Любителите на природата и живота на колела могат да благодарят на швейцарската компания Sortimo Walter Rüegg PLC. Именно тя представи специален проект за електрически кемпер, базиран на Mercedes-Benz EQV, който има за цел да ни осигури възможност за къмпинг приключения с нула вредни емисии.

От Sortimo са взели един стандартен EQV, който на практика представлява електрическа версия на V-Class, и напълно са преработили интериора му, а донякъде и купето.

Снимка 559862

Източник: Mercedes-Benz

Покривът вече се повдига нагоре, за да осигури на обитателите повече пространство, а в него са монтирани соларни панели с мощност 400 вата, чрез които могат да се зареждат основните батерии, за да сте напълно независими от станциите за зареждане. Или поне при едни идеални условия.

Снимка 559860

Източник: Mercedes-Benz

Вътре има пълноразмерно легло, което в разгънато положение заема цялата широчина на вана. В задната част са разположени кухненски бокс с мивка, два газови котлона, хладилник и шкафове за съхранение на различни вещи.

Кухненската част може да се използва само отвън при отворен капак, което има своите минуси, но пък има и плюсове - луксозният интериор няма да мирише толкова на готвено.

Снимка 559859

Източник: Mercedes-Benz

На този етап не се споменава нищо за това с колко килограма е нараснало общото тегло на машината, което, както знаем, е от ключово значение за пробега с едно зареждане.

В стандартен вид Mercedes EQV се предлага в две версии - EQV 300 с 90 кВч батерия и WLTP пробег между 326 и 363 км, както и е EQV 250 с 60 кВч батерия и пробег от 213 и 236 км. И двата варианта на задвижване се предлагат в две дължини на купето - 5140 мм и 5370 мм.

Снимка 559858

Източник: Mercedes-Benz

Засега от Sortimo не обявяват цената на своя нов кемпер, но имайки предвид цената на дългата база на фабричния Mercedes EQV 300, която е 72 280 евро, той със сигурност няма да е евтин.