Нов контролер, още по-реалистично преживяване и по-лесна свързаност са сред подобренията, които можем да очакваме от следващото поколение Playstation VR, което ни подготвят от Sony.

Apple, AR/VR очилата с “миксирана реалност” и какво ще ни предложат те срещу 3000 долара

Какво знаем за очилата с “миксирана реалност”

Над 12 камери и 8К качество пред всяко око

В официално съобщение в блога на Playstation старши вицепрезидентът на гейминг платформата Хидеаки Нишино разкри, че компанията подготвя още по-дълбоко потапяне във виртуалната реалност и по-осезаемо присъствие в световете на игрите.

Новият VR шлем ще се свързва с конзолите посредством само един кабел и по всяка вероятност няма да предлага безжично свързване.

Снимка 520519

Източник: Playstation

Въпреки това, той ще предложи по-висока резолюция, по-широка видимост и подобрен тракинг.

Обновеният VR контролер ще заеме някои от концепциите в DualSense, особено по отношение на ергономиката и дизайна, което ни навежда на мисълта, че е възможно да го видим в напълно нова форма.

Според блог поста на Нишино новото поколение PS VR ще e съвместим с PS4 и PS5, като за момента не става ясно дали ще има разлики в преживяването с различните конзоли.

Снимка 520518

Източник: Playstation

Не се споменават и заглавия на игри, които бихме могли да очакваме да се появят с новия VR хедсет.

Към момента VR преживяването за собствениците на PS5 е ограничено само до игри от PS4, съвместими с новата конзола, и за целта е необходим специален адаптор за свързване на камерата за следене на движенията.

Playstation 5, DualSense и колко бързо се износват контролерите на конзолата

Колко бързо се износват контролерите на Playstation 5

Къде е проблемът

Следващият VR шлем няма да се появи тази година и най-вероятно ще трябва да изчакаме поне до 2022 г., става ясно от съобщението на Нишино.