През 2021 г. Sofia Live Festival стана най-новото попълнение в календара с музикални събития у нас. За трите си издания досега то се превърна и в едно от най-очакваните всяка година, главно заради съчетанието си от музикални концерти на български и световни изпълнители от различни жанрове и градска култура.

За радост на меломаните и любителите на фестивалите на открито Sofia Live Fest се завръща и през 2024 г. В рамките на три дни - от 21 до 23 юни сцената на Арена София (Колодрум) в Борисовата градина отново ще посрещне актуални изпълнители и ще разнообрази музикалната си програма с градски събития както за възрастни, така и за деца.

Несъмнено едно от най-очакваните имена, които ще се качат на сцената, е това на белгийката Selah Sue, чието парче "This World" вероятно всеки е слушал. Нея ще чуем още този петък, 21 юни, когато се открива фестивалът. В програмата на първия ден са включени също и българската група Heptagram и австралиецът DUB FX. Диджей Marten Roberto пък ще се грижи за доброто настроение и хубава музика на малката сцена.

В събота, 22 юни, първо слушаме родните банди Woomb и Bulgarian Cartrader, а след това и нидерландската изпълнителка KOVACS.

В неделя, 23 юни Sofia Live Fest ще закрият хип-хоп дуото Atmosphere и DJ Shadow. Преди тях на сцената ще излязат Жлъч/Григовор/Гена, а на малката сцена плочите ще въртят Rawland и Phat Phillie.

Освен с музика, фестивалът ще забавлява посетителите и с различни градски активности. Mish Mash Fest, който обичайно се провежда на площад "Славейков", ще се включи, като представи селекция от творбите на талантливи автори на приложните изкуства и дизайн.

Екипът на 0511 пък ще водят графити работилница. Малки и големи ще могат да разчитат на артистите, за да се научат да боравят със спрея и да рисуват на голям формат.

На място на Sofia Live Fest ще има и детски кът с работилници, а малчуганите ще могат да се забавляват с професионални аниматори през целия ден.

Фондация Файн Граф Арт също ще бъдат там. От щанда им ще могат да се закупят принтове на картини с подпис и печат от художниците, като приходите от продажбите ще отидат за финансиране на последния проект на фондацията "Великата стена на България" - изработката на стенописи по училищата.

Във фестивала ще се включат и два пловдивски бранда. Това са What a Monster (WAM), които правят креативна градска мода, както и Weird Beeard Bulgaria, които пък създават мъжка козметика специално за грижата за брада.

Всички посетители ще могат да разпускат и в зоните за хранене и релакс, където е добре да имат предвид, че разплащането ще е безкешово. За да бъде събитието още по-екосъобразно, организаторите насърчават всеки да носи със себе си метални или пластмасови чаши за многократна употреба (стъклените чаши не са разрешени).

Sofia Live Festival 2022, второто издание на фестивала за музика и градска култура в София и какво да очакваме от него

Музика и градска култура отново завладяват София

Четири дни в ритъма на Sofia Live Festival 2022

Sofia Live Fest e на 21, 22 и 23 юни на Арена София (Колодрум) в Борисовата градина. Цялата програма и билети за фестивала са тук.