Отдавна се знае, че парите подобряват живота. По-високите доходи дават на хората по-голямо чувство за контрол, което ги прави и по-щастливи.

Приятелите, партньорът, семейството и усещането ни за щастие

Кое ни прави по-щастливи

Приятелите, или семейството, или децата, или...

Според предишни изследвания това е вярно само до определено покачване на доходите, което е 75 000 щатски долара годишно. Новите изследване си поставяза цел да разбере има ли такава граница или не.

Специалистите от университета на Пенсилвания са анализирали 1 725 994 отговора за благополучието, дадени от 33 391 пълнолетни американци. Резултатите показват, че щастието им и чувството за благополучие нараства с увеличаването на доходите в домакинството и че няма ограничение за ефекта.

Снимка 514700

Източник: iStock

В проучването, публикувано в PNAS, д-р Матю Килингсуърт обяснява: "Макар и да е възможно да има точка, след която парите губят силата си да подобряват благосъстоянието, сегашните резултати показват, че тя може да е по-висока, отколкото се смяташе досега".

Ваканциите, кредитните карти и най-честите грешки, които правим с парите си

Грешките, които правим с парите си

И сигурно ще продължим

В скорошни проучвания на специалисти от университета Пардю се изясни, че годишни доходи от 60 000 долара до 75 000 долара са идеални за емоционалното благополучие, пише Daily Mail. Те са използвали за анализа си данни от анкета на "Галъп" сред над 1.7 милиона души от 164 държави.