Факт: от място, където си почиваме от активния живот, домът се превърна в място, където той се случва. Холът вече е офис, класна стая, зала за тренировки, киносалон. А телевизорът отдавна не е черната кутия, която пускаме, колкото да чуем новините.

Втори факт: постепенно и неусетно технологиите се превърнаха в нещо, без което няма как да сме в крак с времето. Като лидер на пазара на телевизори, Samsung винаги е отговарял на нашите нужди с продукти, които се променят спрямо начина ни на живот и го допълват. И това също е факт - вече 15 години.

В последната година промяната в живота ни е на лице - свикнахме с "новото нормално", а логичен негов отговор и елегантно полезно допълнение е новата серия на Samsung - Neo QLED. Защото всичко, от което се нуждаем в тези времена, е правилният телевизор.

Снимка 526975

Източник: Samsung

А той е на първо място мултифункционален, точно като дома ни напоследък. Осигурява ни по-ефективна работа и по-пълноценна почивка. И каквото и да правим, винаги гарантира качество, бързина, свързаност, достъпност и производителност.

Но Neo QLED серията е отговор и на друга актуална, зелена тенденция. Samsung залага на по-малко въглеродни газове при производство, по-висока енергийна ефективност, по-лесно рециклируеми опаковки и дистанционно, зареждащо се от светлина или през USB. И това е напомняне, че има живот и отвъд екраните, и че трябва да се грижим и за него.

Виж бъдещето

Верен на традицията, Samsung надгражда QLED, като ни представя качество на картината, цвят и контраст от следващо поколение: "Това е и еволюцията, която разработваме в последните четири-пет години, за да създадем най-добрата технология за екрани." Нея откриваме в 4К и 8К моделите от серията Neo QLED, които са вече и на българския пазар.

Впечатляващата картина заема почти целия изключително тънък корпус - рамката е едва 1% от него, което създава илюзията за безкраен екран. Но това е само финалният резултат от синергията между иновациите. Ето и в какво се изразява тя.

Снимка 526978

Източник: Samsung

Quantum Mini LED е нова технология за източник на светлина, която използва не традиционната леща на LED модула, а изключително тънки микрослоеве с много повече светодиоди, контролирани прецизно от Quantum Matrix.

За завладяващото HDR изживяване пък принос има иновативните Quantum Dot и Quantum HDR. Точно затова и тъмните цветове са истински тъмни, светлите - каквито не са били досега, а контрастът не ни позволява да откъснем поглед.

Картинката обаче няма да е пълна и без усърдната работа на мощния квантов процесор. Той е с изкуствен интелект на базата на цели 16 невронни мрежи. За сравнение - в предишното поколение тази мрежа беше само една. Затова и Neo Quantum Processor може да оптимизира всяко видео съдържание до качество, близо до 4К или 8К, независимо от първоначалното качество.

Samsung, The Frame и изкуството да създадем мечтания офис сами

Изкуството да създадем мечтания офис сами

Уютът и технологиите, без които не можем

Чуй бъдещето

От опит знаем, че колкото важна е картината, толкова важен е и звукът. А при Neo QLED телевизорите той е по-детайлен от всякога и буквално ни поглъща, защото идва отвсякъде - дори от средата на екрана. Как става това ли? Просто звукът следва движенията на картината и така имаме говореща жена в десния ъгъл и плачещо бебе в левия.

Съраунд изживяването е синхронизирано до съвършенство за нулеви разминавания. Технологията SpaceFit извършва автоматично калибриране на звука спрямо това колко тихо или шумно е в стаята. Няма да пропуснем и нито една казана реплика, защото Active Voice Amplifier ни гарантира яснота на гласовете, напук на всички разсейващи шумове.

Снимка 526976

Източник: Samsung

От 9 до 5, но и след това

Перфектните звук и картина са гаранция за незабравимо филмово и спортно изживяване. Когато не можем да отидем в киносалона или на стадиона, той се пренася в нашия хол с всички иновации в Neo QLED гамата. Но телевизорът вече не е само за забавление.

С едно натискане на дистанционното той се превръща в работен екран, на който четем и създаваме съдържание - още един голям плюс на работата от вкъщи. Бързо и лесно свързваме смартфона или работния компютър и имаме достъп до всичките си файлове. Така дори скучната презентация може да ни се стори интересна.

Включваме мишката и клавиатурата, и сме в света на MS Office 365. А когато дойде време за традиционната видеоконферентна връзка, свързваме допълнителната камера и през Google Duo можем да говорим с до 32-ма души. За да изглеждаме добре пред толкова много хора, разчитаме на автоматичния фокус и центриране.

Снимка 526977

Източник: Samsung

С допълнителната камера можем да споделим не само мнението си за новия проект, но и емоциите от футболния мач. С функцията MultiView на Neo QLED телевизорите виждаме и случващото се на терена, и как приятелите ни реагират на него - чрез видео връзка.

Но дори и да не сме фенове на спорт и филми, след края на работния ден отново сме пред телевизора, но в ново амплоа - на геймър. А вече нямаме нужда и от специален монитор, защото Neo QLED са първите телевизори, които предлагат гейминг изживяване с ултрашироки размери - 32:9, за да не пропуснем нито един детайл.

Няма как да не оценим и 120-херцовото опресняване, и времето за реакция от 5.8 милисекунди. С новия Game Bar пък всичко е още по-лесно, а партньорството между Samsung и AMD ни гарантира HDR преживяване.

И за днес, и за утре

Вече можем да правим всичко пред телевизора - и да работим, и да учим, и да се забавляваме, но Samsung са помислили и за още нещо. Предупреждението, че екраните са враг на зрението остава в миналото, а Neo QLED телевизорите са бъдещето.

Samsung Galaxy S21+, Buds Pro, SmartTag и как работи Galaxy екосистемата

Когато една технологична екосистема работи за нас

Galaxy S21+, Buds Pro и SmartTag за едно различно ежедневие

Те са първите на пазара със сертификат "Безопасност за зрението" от Съюза на електротехниците в Германия - още една причина да ги предпочетем пред смартфона и лаптопа във всеки удобен момент.

А за да бъдат наистина за всеки, Samsung Neo QLED телевизорите предлагат иновативни функции, разработени заедно с хора със слухови и зрителни увреждания. Така, за всеки има равно място на дивана, защото бариерите на потребителското преживяване падат, остава само истинското удоволствие.