Изненадата на 2019 г. в света на мобилните технологии със сигурност са сгъваемите модели. Те предизвикаха хиляди коментари, а първенците Samsung и Huawei понесоха и доста критики заради дефектите и недоусъвършенстваните технологии.

Galaxy Fold бе представен официално като първия сгъваем телефон в света през пролетта на тази година. В някои страни потребителите не получиха възможността да се сдобият с модела, а скоро след пускането си в продажба, той бе изтеглен заради проблеми с дисплея. След поправянето им, сгъваемият Samsung отново се появи на пазара в началото на есента.

А в края на годината от компанията правят равносметка, която вероятно ще ни изненада, както е изненадала тях. Прогнозите им са били за продадени 500 хиляди бройки от Galaxy Fold, но това число е удвоено, сочат данните от продажбите.

Снимка 441479

Източник: Samsung

Въпреки многобройните проблеми и доста високата цена - над 2000 долара, в световен мащаб са продадени един милион бройки от първия сгъваем телефон. Тези данни съобщиха от компанията на конференция в Берлин, провела се преди дни.

Това е значителна бройка, имайки се предвид всичко негативно, което се изписа за Galaxy Fold. Но е доста незначителна на фона на 12-те милиона продадени бройки iPhone 11 от представянето му през октомври, пише Daily Mail.

Apple, iPhone 5G и колко по-скъп ще е телефонът през 2020 г.

Задава се още по-скъп iPhone през 2020 г.

От Apple правят всичко възможно, за да смъкнат цената

Разбира се, сравненията между двамата модела не са уместни, но успехът на Samsung при сгъваемите телефони от най-висок клас със сигурност ще мотивира конкуренцията през следващите месеци.