Ретроградният Меркурий е явление, което някои хора просто пренебрегват, а други винаги планират ежедневието си спрямо него, за да се предпазят от негативни последици. Докато астролозите се фокусират върху влиянието му над зодиакалните знаци, то астрономите гледат по-практично на нещата.

Ретрограден Меркурий, какво представлява и защо да не се плашим от това време в годината

Защо да не се плашим от Ретроградния Меркурий

Пак е това време от годината

В астрономията се казва, че планетите са ретроградни, когато изглеждат така, сякаш се движат наобратно. В случая Меркурий е ретрограден, когато се движи от изток на запад вместо обичайно - от запад на изток.

Въпреки че привлича най-голямо внимание към себе си, когато е ретрограден, Меркурий далеч не е единствената планета, която понякога създава тази оптична илюзия. Всъщност всички всички планети имат своите ретроградни периоди.

Снимка 659543

Източник: iStock

Въпреки това за ретроградния Меркурий се смята, че засяга живота ни по различни начини, в зависимост от това с кой зодиакален знак е синхронизиран и какво друго се случва във Вселената. Това явление присъства три пъти в годишния календар, а от началото на този месец навлязохме в първия.

В момента Меркурий е ретрограден в знака на Овена, което означава, че неговото въздействие е фокусирано върху комуникацията.

Снимка 659544

Източник: iStock

Астролозите съветват да сме по-внимателни при общуването с хората, а на работното място да проверяваме имейлите си внимателно преди да ги изпращаме, за да не се получават грешки и двусмислици.

Освен че е добре да не прибързаме с думите, е добре и да внимаваме с начина, по който ние самите интерпретираме казаното от някого. Препоръчително е да не правим прибързани заключения и да не осъждаме. В същото време самите ние не бива да предполагаме най-лошото, ако някой неволно е по-груб или каже грешното нещо.

Според астроложката Дона Пейдж настоящият Ретрограден Меркурий ще се задържи за няколко седмици (до 25 април) и ще повлияе на всички зодиакални знаци, като най-силно обаче ще го усети Овенът.

Ретрограден Меркурий през 2023 г. - колко пъти ще бъдем в него и как да го преживеем по-лесно

Ретрограден Меркурий през 2023 г. - колко пъти ще бъдем в него и как да го преживеем по-лесно

Изненадите на годината. започнаха

Следващият Ретрограден Меркурий за 2024 г. е от 5 август, пише Women's Health.