Една цяла ера в света на гейминга, продължила над 26 години, е на път да приключи, след като тази седмица създателят на игри Konami обяви, че спира да разработва едно от най-емблематичните заглавия в света, а именно Pro Evolution Soccer. 

PES ще влезе в архивите като главен и най-важен конкурент на FIFA (ЕА), но добрата новина е, че на неговото място няма да остане дупка. 

Konami разкри, че на нейно място ще пусне нова, напълно безплатна игра на име eFootball, като всичко споделено около новото заглавие звучи доста вълнуващо. 

Снимка 539864

Източник: eFootball

Играта ще е налична през всички платформи (РС, Xbox, PS, мобилни) и ще е базирана на Unreal Engine. 

Създателите подшушват, че са подобрили динамиката на геймплея и реализма на случващото се, но ни карат да изчакаме още месец, за да научим повече детайли. 

“Не променяме само името, а променяме целия футболен гейминг”, споделят представители на eFootball в новия Twitter профил на играта. 

В трейлъра обаче виждаме графика и визия, които откровено напомнят на PES, въпреки че и във видеото се говори за сериозни промени по преживяването с играта. 

FIFA 22 и всичко, което ще предложи новата игра

Големите изненади на FIFA 22

Кога да чакаме играта и какви са промените в нея

Очаква се играта да излезе през есента, а в месеците след това Konami ще продължи да добавя нови режими, отбори и екстри.