Едно от предпочитаните на готвачите меса е пилешкото. И това е така заради факта, че то може да се комбинира с доста разнообразни съставки. Това обаче далеч не означава, че всяко ястие с пиле може да се получи вкусно. За да сме сигурни, че всяка хапка от него в крайна сметка ще бъде сочна, крехка и ароматна, е важно преди да го сготвим да си приготвим една хубава марината.

Майонезата, сосове за салати, марината, картофено пюре и необичайни начини да я използваме

Какво можем да правим с майонезата

Четири нови начина да ползваме любимия сос

Според Патрик Лебо, главен готвач в американския ресторант Bambara, има конкретен метод за мариноване на пиле, който стои много над останалите. Ето и каква е неговата тайна.

За да приготвим най-добрата марината за пилешко месо е необходимо да имаме масло от гроздови семки, сол и лимонов сок, както и подправки като магданоз, копър и див лук. Всички тези съставки смесваме в купа и воала - готови сме.

Специалното точно на тази марината е, че ароматът на билките се откроява благодарение на неутралния аромат на маслото, докато лимонът пък омекотява вкуса на пилето.

Снимка 589352

Източник: iStock

И за да получим най-добър резултат, препоръчително е първо да смесим маслото, солта и лимоновия сок в купа, преди да нарежем подправките и да ги добавим към останалите съставки.

След това вече може да преминем към същинската част, а именно комбинирането на пилето с маринатата. За целта поставяме месото в плик и след това сипваме маринатата. И за да се уверим, че всички съставки са се смесили добре, можем спокойно да направим един лек масаж на пилето, както е в плика, и него да разтрием с ръка така, че подправките да се разпределят равномерно.

Снимка 589353

Източник: iStock

Пилешкото месо, размразяването му и грешката, която да не допускаме

Как правилно да размразим пилешкото

За да е не само вкусно, но и безопасно

И още една тайна за накрая. Преди да сложим маринатата в плика, добре е пилето да е на стайна температура, съветват от Eat This, Not That.