Oukitel е сравнително неизвестна китайска компания, която по-рано тази година се прочу със създаването на смартфона с най-голяма батерия на пазара. 

Oukitel WP19 и всичко за телефона с най-голямата батерия в света

Телефонът, който издържа 94 дни с едно зареждане

Най-голямата батерия в телефон

Ето, че в края на годината, от Oukitel може би са решили да се пробват и за приза за най-странно изглеждащ смартфон, който, макар нестандартния си вид, определено има какво да предложи. 

Новият модел се нарича Oukitel WP21 и идва с няколко доста важни екстри. Огромната батерия, подсиленият корпус, вторият екран и камерата за нощно виждане са само някои от акцентите. 

Снимка 596611

Източник: Oukitel

Телефонът е с доста голям екран с диагонал от цели 6.78 инча, FHD+ резолюция и до 120Hz честота на опресняване. 

Нетрадиционно разположен между камерите на гърба на телефона се намира и втори екран, който може да показва няколко различни циферблата, да служи за визьор при селфита с основната камера, да показва известия, компас, бутони за контрол на музиката и други. 

Снимка 596615

Източник: Oukitel

Задният екран печели от Always-On режим, което малко или много го превръща във визуален детайл от дизайна на устройството - спорно е колко атрактивен е той. 

Основната камера е с 64-мегапикселов главен сензор Sony IMX686, но по-интересен е 20-мегапикселовият сензор с нощно виждане Sony IMX350, който сам по себе си е достатъчен аргумент да си купим телефона.

Снимка 596624

Източник: Oukitel

Към дуото на Sony има трети, доста по-скромен, пет-мегапикселов сензор за макро снимки. 

Снимка 596617

Източник: Oukitel

Чипсетът е Helio G99, разработен по шест-нанометров процес, който едва ли ще има флагманско представяне, но все пак предлага осем процесорни ядра. 

Уви, няма 5G модем. 

Има обаче огромна батерия с 9800mAh, която издържа до 115 часа в режим на готовност и до 12 часа непрекъснато възпроизвеждане на видео. 

Снимка 596620

Източник: Oukitel

Както можем лесно да забележим, корпусът е доста грубоват, но за сметка на това от Oukitel твърдят, че WP21 издържа на изпускане от метър и половина без калъф. 

Подсиленият корпус ни осигурява и възможност за потапяне до метър и половина под вода за до 30 минути. 

Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro и всичко за таблета с подсилен дизайн

Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro - таблет за всякакви условия

По-здрав и надежден

Цената на Oukitel WP21 би трябвало да е атрактивна за феновете на нестандартните бюджетни телефони, защото е само 280 долара, като моделът вече може да бъде поръчан от AliExpress.