В последно време смартфоните на OnePlus набират сериозна преднина и стават всe по-забележим играч на огромния пазар. Тази седмица компанията ще пусне няколко нови продукта в Китай, сред които най-очакваният е Ace 3 Pro. А покрай премиерата му производителят даде повече яснота и за новата технология, която използват за батериите на устройствата си.

Новият Vivo S19 - батерия с рекорд на Гинес и точното съотношение цена-качество

Новият Vivo S19 - батерия с рекорд на Гинес и точното съотношение цена-качество

Какво повече му трябва на човек

Каквото и да си говорим, голяма част от флагманите на повечето марки все още имат този така досаден проблем - батерията им не издържа повече от ден използване, а често след около две години характеристиките й значително са се влошили. И именно това често е причината да си купим ново устройство. Докато някои го смятат за успешен маркетингов ход, от OnePlus искат да подобрят ситуацията. 

Glacier Battery е тяхното предложение, което ще видим за пръв път в модела Ace 3 Pro. Очаква се нейният капацитет да е цели 6100mAh. От сайта Weibo получаваме информацията, че новата батерия със силициево-въглероден анод ще бъде по-ефективна и издръжлива от тези, които познаваме и използваме на този етап.

От OnePlus твърдят, ще тя ще успее да запази 80% от първоначалния си капацитет след четири години активна употреба. Освен новото поколение батерии ще бъдат доста по-тънки заради по-голямата плътност на материала.

Помислено е и за зареждането като от компанията обясняват, че батериите по новата технология ще поддържат 100-ватово бързо зареждане, а от 1 до 100% ще отнема само 36 минути, което е впечатляващо като се има предвид и по-големия капацитет, пише Gadgets360.

Безспорно новите батерии ще бъдат един голям плюс за смартфоните на OnePlus, но само времето ще покаже дали ще оправдаят сериозната заявка и големите очаквания, които самият производител поставя към тях. Конкурентът им Honor също започна да използва силициево-въглеродни батерии в своите нови модели, така че явно това се очертава като новата тенденция при една от най-важните характеристики на всяко устройство.